Следва

Стилът на принцеса Даяна се завръща с ТОЗИ тренд

Чанта, пълна с тайни... най-добрите родни производители на този аксесоар

Ако трябва да определим вечната най-добра приятелка на жената...

All fashion преди 6 години

Ако трябва да определим вечната най-добра приятелка на жената - това е нейната дамска чанта. Или, по-скоро, чанти, защото не познаваме дама, удовлетворена от това да има една-единствена, а не поне 5 за различни поводи и аутфити. Дамските чанти обикновено са безгранично пространство, способно да побере редица разнообрази предмети гримове, документи, 4 вида салфетки, полуизяден сандвич, тирбушон, ниски обувки, чадър, очила...

Общо взето, списъкът е безкраен, а съдържанието разнородно - достатъчно, че всеки мъж да изпитва ужас, когато му кажеш да ти подаде каквото и да е оттам. И, понеже сме фенове на българските дизайнери и производители като цяло, решихме да ви представим няколко от най-свежите такива в областта на чантите.

PL!K
Изискани, ръчно направени, висококачетсвени материали – достатъчно, за да сме техни фенове. Наскоро си колаборираха с друг български бранд – PROVOCATIVE, и резултатите са повече от добри. Освен основната селекция от чанти, те предлагат и други разнообразни аксесоари в типичния за марката минималистичен стил.



Цианопром/Cyanoprom

Отдавна сме почитателки на по-леките чанти, за сметка на огромния и по-тежък товар, който може да се побере вътре. А ако и дизайнът им е добър – веднага печелят. С Цианопром е точно така - използват стара фотографска техника от 19 век, чрез която създават изображенията върху чантите си. Не е ли яко? Освен това, надписите им са супер изразителни, няма как да ги сбъркаш по улицата или да останеш безразличен към посланието, което те носят. Ако ти се струва, че цветовете на чантата са избледнели – оставяш я за няколко дни на
тъмно и те възвръщат своята наситеност. 10 точки за Цианопром.



Kloshar bags
Специално за всички меломани с любов към винилите. Тук съчетават две любими неща – музика и мода. Дори и най-обикновеният аутфит се превръща в нещо цветно и забележимо. Също така, ти също можеш да бъдеш част от процеса на изработка - поръчвайки си чанта, можеш сам да селектираш определени материали. Това придава още по-сантиментална стойност на така или иначе симпатичните им чанти.



Cheese&Ashtray

Брандът предлага разнообразни продукти като чантите са само едно от тях. Удобни и леки, те са със запомнящ се дизайн, вдъхновен от тату и стрийт културата. Изображенията са създадени с помощта на ситопечат или са ръчно щампирани. Друго характерно за тях е, че ползват веган кожа при изработката им.



KIPRA

Определят се като „чанти с характер “, и наистина са. Ръчно изработени от Мариела Скендерова, която беше част от Boston fashion week, където именно Мариела ги презентира. По дизайна им лесно може да се разбере каква „националност“ са - вдъхновението за създаването им идва от български мотиви и шевици. Дизайнерката също така предлага и обувки - Mangoshee, които със сигурност няма как да видим на друго място.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.