Следва

Танц в Ракурси

Weekend to-do list - Изкупление

„През почивните дни на много места от запад на изток ще паднат валежи, придружени от гръмотевици…”
 

Books преди 14 години

„През почивните дни на много места от запад на изток ще паднат валежи, придружени от гръмотевици…” отпада планът за разходка в парка, за хубав пикник или просто релакс на слънце. Сега е моментът да възползваш от времето, за да обърнеш внимание на най-награждаваният английски писател Иън Макюън. „Изкупление” е книгата, която излезе само преди дни на пазара, и която жизнено препоръчваме ние и Colibri.

По нея е заснет филм на британския режисьор Джо Райт, и „Изкупление” бе признат от Британската академия за кино и телевизия за най-добър филм. Освен това е смятан за фаворит с номинации в 14 категории.


„В най-горещия ден от лятото на 1935 г. тринайсетгодишната Брайъни вижда как по-голямата й сестра Сесилия съблича дрехите си и се гмурва във фонтана в градината на тяхното имение. До фонтана, наблюдавайки, стои нейният приятел от детските години Роби, завърнал се наскоро, също като Сесилия, от следването си в Кеймбридж.
Още преди края на деня животът и на тримата ще се е променил безвъзвратно. Роби и Сесилия ще са прекосили граница, която дори не са си представяли в началото, и ще са станали жертва на въображението на по-малкото момиче. Брайъни ще е станала свидетел на мистериозни събития и ще е извършила престъпление, което цял живот ще се опитва да изкупи….”
 

More Books