Следва

Пушенето невъзможно

“Животът е приключение”, в главната роля Samsonite

"Боже, всички летят със Samsonite!", възкликна една приятелка миналата седмица на летището в Лондон...

All About Life преди 13 години

"Боже, всички летят със Samsonite!", възкликна една приятелка миналата седмица на летището в Лондон.
„Ми, с какво да летят”, попитах аз, установявайки, че наистина всички летят със Samsonite. И оттук тръгна историята на този разказ…
 

Според любимата наша пословица “По дрехите посрещат, по ума изпращат”. Да, но ние добавяме и още един много значителен елемент към цялостната картинка. Куфарът, чантата или сакът. Защото другата любима фраза, която всички в офиса цитираме ежедневно и поне един път в месеца прилагаме на практика: „Човекът е човек, когато е на път”.


И затова е важно да си екипиран добре, сигурно, красиво и модерно когато тръгваш нанякъде. Колкото и да не ни се вярва, заставайки на check-in гишето всички си оглеждаме багажите, де факто, те са нашият етикет.
Звездите също държат много на естетиката и качеството на куфарите си. Можеш да ги видиш в Loius Vuitton, Gucci или Fendi, но най-големият печеливш, когато става дума за масово признаване и от звезди, и от обикновени fashion-travel-victims като нас, е Samsonite.

Когато произвеждаш „аксесоари за път”, ти знаеш какво е значението на крилатото изречение на Пеньо Пенев. А най-добре го знае световният гигант Samsonite, защото това му е бизнесът.

Марката се заражда преди точно един век, през 1910, когато Джес Швайдер започва да произвежда куфари и чанти за turn-of-the-century travelers – тези, които разбират и ценят уникалния дизайн, издържливите продуктите и прецизната изработка. След като пътуването до различни краища на света става ежедневие, гамата от продукти, които Samsonite произвеждат, се разраства, стремейки се да задоволи и най-специалните нужди на пътешественика. По този начин, на бял свят се появяват първите серии от куфари и чанти с един и същи модел и десен, първият lightweight куфар, първите куфари на колелца, както и много други.

Днес, всяка под дивизия на марката е ориентирана към определената таргетна група. В семейството на Samsonite влизат Samsonite, Samsonite Black Label, American Tourister и Samsonite OutLab.

Samsonite е насочен към масовия потребител, а Samsonite Black Label - специализиран в произдоството на лимитирани серии луксозни куфари и чанти за път. За линията творят Alexander Mcqueen, Victor&Rolf, а Мила Йовович и Кристина Ричи я рекламират.
American Tourister от своя страна може да бъде определен като highstreet brand – удовлетворяващ нуждата от нещо здраво, елегантно и в същото време достъпно като цена.

Samsonite OutLab е насочен към „outdoor” изживяването – с помощта на лаптоп чанти, туристически раници и много други с модерен дизайн, времето „сред природата” се превръща в истинско приключение.

През 2000 е подписан договор с Lacoste, според който Samsonite отговаря за серията от кожени стоки на марката. Шест години по-късно Timberland също се присъединява, а произвежданите продукти са раници, туристически раници, принадлежности за пътуване и аксесоари за пътуване на колелца.



Говорейки за пътуване, редно е да споменем и „дестинациите”, в които производителят на куфари и чанти може да бъде открит. А те са многобройни. С 62 магазина в Европа, 29 в САЩ, 23 в Южна Америка и 114 в Азия, гигантът утвърждава достойно позицията си. И това не е всичко, представителства могат да бъдат открити както в Австралия, така и в Африка, с което числото нараства до 367. Следвайки тази линия, скоро може да очакваме магазини и на Северния полюс. Или пък Южния.

Българските почитатели на Samsonite също могат да задоволят капризите си в шоурума на ATG, официален представител на марката за България. Там може да намерите разнообразие от твърди и меки куфари, компютърни, бизнес, дамски и козметични чанти, чанти за кръст, раници, сакове и много други, в това число дори гардероби и пилотни чанти.


Защото все пак...
Life is a journey!
 

More All About Life