Следва

Кой какво облече за 70-та годишнина на Dior?

В детайли за... любовта - част 1: Да се влюбиш бързо и онлайн

Можеш ли да се влюбиш онлайн за 7 минути?

Други преди 6 години

Плосък, светещ и пълен с цветове. Определено има електричество, но още е рано да се каже дали е взаимно. Можеш ли да усетиш химията през екрана на компютъра си и да се влюбиш в непознат за 7 минути?



Сега е времето да опиташ. Първите в България бързи срещи онлайн са на 5 и 12 юли в две възрастови групи, остава само да се запишеш. За да разберем повече за тях в  „В детайли за…“ тази седмица поканихме Ева Кулева-лайф коуч и мачмейкър, както и един от организаторите на бързите запознанства. „Щом ми хрумна тази идея, аз я споделих с моя партньор, който веднага написа софтуера за целта, без дори да ми каже. И ми предлага „Хайде да започваме“. А то не е само това, нали трябва да се обсъди какво точно правим и така започнахме с тестовете. Изчистихме техническите детайли и първото събитие, отворено за записване, го направихме миналия месец. Този месец имаме две събития в различни възрастови групи, а това се оказва проблем, защото мъжете искат по-млади жени, а и жените искат по-млади мъже и няма срещане. Така че сега ни предстоят експерименти с различни групи.



Минимумът на участниците е шест на шест. Ако има повече записани, може да стигнем до осем, но един час разговори вече може да те натовари, затова сме сложили максимум от 8 двойки. Хората се притесняват. Представете си осем първи срещи за една вечер. Всяка среща продължава по 7 минути. След края й имаш време да нахвърляш впечатленията си и в рамките на 24 часа трябва да отбележиш дали искаш организаторите да разменят координатите ти с някой от участниците“, обяснява Ева и ни изрежда нужните стъпки „Първо проверяваш датата на събитието на www.zapoznaj.me и виждаш в коя възрастова група попадаш, след това се регистрираш, плащаш таксата (с предплащане до 5 дни преди събитието - 19 лв., след това - 25 лв), проверяваш техническите изисквания и се явяваш в обявения час. Важно е да не очакваш, че от едно събитие ще срещнеш любовта на живота си, но може да се запознаеш с интересни хора и да намериш приятели“.
 

Плюсовете на онлайн срещите са няколко. „По-удобно е. Не отнема толкова време. При необвързаните притеснението е голяма бариера. Ако срещата е онлайн, се сваля и голяма част от напрежението, защото хората са у дома си. Друг плюс е, че каним и хора, които не живеят в София. Включват се и българи от чужбина. Едно от съвпаденията на първите такива срещи е точно с българка, която живее в Германия“, разказва Ева. „Получава се реалистична представа. Виждаш човека, реакциите му, гласа му. Направихме ги онлайн, защото вече се правят бързи срещи на живо в България, които са с променлив успех. На първите онлайн бързи срещи, които направихме, има 7 съвпадения, което е добър резултат, при положение, че когато аз съм ходила на бързи срещи, не съм давала и едно „Да“, защото не съм харесала никого от участниците“, споделя Ева.

Ти ще кажеш ли „Да“ на възможността да се влюбиш пред екрана?

Продължението на разговора ни с Ева очаквайте утре.

More Други