Следва

Бирени вкусове: Мъже срещу жени

На екскурзия там, където туристи няма

Искате да видите някое място, но по възможност да избегнете хилядите туристи...

All About Life преди 6 години

Искате да видите някое място, но по възможност да избегнете хилядите туристи, които се тълпят около вас? Останаха ли хубави места, които си струва да посетите, без да се блъскате с досадната лелка от съседния блок поне за ваканцията?



Дестинации, които да си струват самолетния билет, има. Красиви плажове, прохладни планини и места с богата история и културни забележителности. Опаковайте багажа, докато някой не ви изпревари.

Лихтенщайн



Шестата най-малка страна в света е и една от най-малко посещаваните. Разположена е в Централна Европа и граничи с Швейцария на запад и с Австрия на изток. Лихтенщайн е единствената страна, която е изцяло разположена в Алпите. Ако я изберете за ваканцията си, може да бъдете спокойни, защото страната е в списъка на държавите с най-ниска престъпна активност. Може само да ви е яд, че не сте я посетили през 2011г., когато можехте да си наемете цялата страна за една нощ срещу 70 хил. долара, да дегустирате вино с кралски особи и да получите своя собствена валута, макар и за кратко. Рапърът Снуп Дог се опита да го направи през 2010г. преди предложението да бъде разпространено, за да заснеме клип там, но не се получи.

Съвет: Дотам може да стигнете с полет до Цюрих за около 214 лв на Lufthansa и след това да продължите с кола до Лихтенщайн.

Сан Марино



Най-старата република в света, основа през 31 г. още има какво да ви предложи. Особено ако сте любители на историята. Може да се отбиете в символа на Републиката - Крепостта с трите кули, площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базиликата „Сан Марино“. Разположена на Апенинския полуостров, страната е съхранила атмосферата си от Средновековието, а древни занаяти като керамика и дърворезба се практикуват и днес.

 Съвет: Може да си хванете самолет до Римини, Италия и след това до Сан Марино ви остават само 27 км.

Молдова



Има случаи, когато липсата на шеметно развитие и голяма урбанизация, могат да се считат като голямо предимство. Особено ако това означава красиви пейзажи, уникална история и атмосфера. Молдова граничи с Румъния и Украйна. Получава независимостта през 1991г. и малко неща се променят оттогава, но си заслужава да я прибавите с списъка си.



Съвет: Полетът до Кишинев може да ви излезе до 260 евро с Austrian Airlines.

Бангладеш



Може да усетите духа на Азия, без непременно да избирате някоя от много популярните дестинации. Една от най-гъсто населените, но и най-малко посещавани страни, е Бангладеш. Преди част от Британската империя, Бангладеш придобива независимостта си през 1972г. Населението е едно от най-бедните, но за сметка на това се счита за едно от най-щастливите. Ако обичате по-пикантни храни, ще може да хапнете доволно кориандър, шафран, чесън, както и най-различни рибни блюда, тъй като рибата там е в изобилие.

Съвет: В Бангладеш може и да прекарате ваканцията си бедно и щастливо, но ще ви трябва по-сериозна инвестиция да стигнете там. Самолетните билети на Etihad Airways са близо 800 евро.

Сао Томе и Принсипи



И понеже свързваме лятото с морето и красивите плажове, не може да пропуснем втората най-малка страна в Африка-Сао Томе и Принсипи. Невероятни гледки, прекрасни възможности за гмуркане и вероятност да плувате с делфини. Няма какво повече да се колебаете.

Съвет: Не забравяйте за риска от малария! Може да минете през Лисабон и така да се насладите и на атмосферата в европейската столица и да си хванете самолет оттам.

Бруней



За да не изпитвате никакво угризение, че ще похарчите много пари за ваканцията си, отидете в Бруней. Страната ще ви предложи красива природа и култури забележителности, а като разберете за охолството, в което живее семейството на султана, никога повече няма да гледате на себе си като на прахосници. Все пак дворецът му има 1788 стаи и 257 бани, а принцът има яхта, която е нарекъл „Цици“ и пак в този дух моторните му лодки се казват „Зърното 1“ и „Зърното 2“…

Съвет: Royal Brunei Airlines има всекидневни полети от Лондон до летището в Бруней, разположено на 10 км от столицата - Бандар Сери Бегаван. До Лондон ще стигнете лесно за 10 евро с Ryanair, въпросът е да не решите да останете там.
 

More All About Life