Следва

Fashion battle: Градски минимализъм VS. Тропически шик!

Not SO easy chic: Примамливо изкусителната дължина на късата рокля и как я носим

Наскоро се заехме с нелеката, но особено интересна задача да разкодираме "пипкавите елементи" в гардеробите ни...

All fashion преди 6 години

Наскоро се заехме с нелеката, но особено интересна задача да разкодираме "пипкавите елементи" в гардеробите ни, които изискват повече замисъл и съобразяване при стилистична работа. Първият герой бе миди полата, с която, признаваме, истински се позабавлявахме, а днес продължаваме с мини роклята/пола.

Що се отнася до ежедневна визия, мини дължината предизвиква неописуемо чувство на колебание - тя изисква сравнително повече усилие и замисъл при комбиниране с останалите елементи във визията, за да избегнем двете основни крайности при носенето й - перверзност или инфантилност, като, вярваме, съгласни сте, и двете крайности са нежелани.

Съобразяването с личния вкус, както и фигурата е абсолютно задължително не просто, за да изглеждаме добре, но и за да изпитваме истинско удоволствие от визията, която сме постигнали - експериментите с текстури и силуети извън добре познатата трапецовидна кройка са добре дошли.

Точно както при дискусията с миди полата, така и тук считаме, че отправната точка в разкодирането на правилата за носене, следва да бъде поверена на обувките. Правилото с височината на тока е приложимо във всяка една възможна интерпретация по темата - равната подметка е повече от препоръчителна, но нека обувката оставя глезена открит, така кракът се издължава максимално; токът също е позволен, когато е правилно подбран - т.е. не надвишава средната височина.

И така, как превръщаме идеята за шик от трудна в не толкова трудна, като темата е мини полата в ежедневна визия?

С равни обувки:







С невисок ток:







С боти:









С кецове:







Друг детайл, който считаме за важен при стилизиране е пропорцията с горната част на визията. Препоръчително, но не и задължително, разбира се, е уравновесяването на мини дължината с дълги ръкави, или поне избягването на дълбоки деколтета. Що се отнася до аксесоарите, те и тук са съобразени основно с личния ни вкус, но като добра кореспонденция на дължината, идва малката чантичка, а големите и особено оувърсайзд силуети е добре да оставим за друга тематика...









More All fashion