Следва

Перлено изкушение

Resort 2018: Fendi

От пролетен символизъм към преоткриващ зимен свят...

All fashion преди 6 години

От пролетен символизъм към преоткриващ зимен свят, така може да опишем есенната кутюр колекция на италианската марка. Горска атмосфера безброй цветя и много приказност. Истинска наслада за окото.

Иконичният Карл Лагерфелд
за пореден път демонстрира свобода на въображението подкрепена с безупречен професионализъм. Естествено, присъствието на кожа и този път не липсва, но тя е умело съчетана със сини ръчно изработени цветя.

Зад изработката на колекцията се крият години труд в опити на различни текстилни техники, на които имахме уникалната възможност да станем свидетели. Дебютна за вечерта беше боядисаната кожа на самур в коралово (до сега винаги се използвал оригиналния цвят на кожата, така че това е истинска иновация в текстила), която беше превърната в пола.

Като невероятен акцент в колекцията се явяват малките кожени чанти или по-точно казано чантата-букет. Истински адмирации заслужи и шалът, изработен ръчно от 9000 малки елемента, което е отнело 1250 часа шиене на ръка.

Цялата приказна кутюрна колекция на Fendi в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.