Следва

Моят летен куфар за дълъг уикенд: Йоанна 2017

Големите любовни истории: Вечно търсещата любов, Даяна Спенсър

Покрай рождената дата на принцеса Даяна си припомняме за нея...

Celebrities преди 6 години

Покрай рождената дата на принцеса Даяна  /1 юли 1961 г./ си припомняме за нея като вечна модна икона, невероятна майка, отдаден филантроп и най-вече вдъхновение за нас като жена, която не спира да търси ЛЮБОВТА.

Любовният живот на Даяна Спенсър е широко обсъждана тема - дотолкова, че е трудно да се разграничи кое е истина и кое е журналистическа фикция. От всичко случило се, разказвано, написано, доукрасено и стигнало под някаква форма до нас, можем единствено да обобщим, че Даяна (като всички нас) неспирно и неуморимо търси щастието и любовта през целия си живот.

Историята на живота на принцесата е една голяма загадка, а за любовния ѝ живот се носят легенди. Последният мъж в живота на Даяна е египетският милиардерски наследник, Доди ал Файед.

През последната година от живота си, Даяна приключва връзката си с пакистанския кардиохирург, Хаснат Кан, за когото се твърди, че е любовта на живота ѝ. Непосредствено след края на тази връзка, започват отношенията на принцесата с Доди.

Запълненият социален календар не позволява след раздялата принцесата да се затвори вкъщи. На много от партитата, на които е поканена, се засича с него, но главен виновник за официалното им запознанство е не друг, а бащата на Доди, който кани Даяна заедно със синовете ѝ на яхтата си. Въпреки всеобщото мнение, че Доди е несериозен във връзките си, дори женкар, и обвиненията на Кели Фишър, че се е срещал с Даяна, докато е бил сгоден за нея, най-близките приятели на Доди разказват, че той се е влюбил в британката от пръв поглед.

Връзката им се развива изключително бързо - той я обсипва с „малки” подаръци - нестандартни тропически плодове, стая, пълна с рози, и бижута на Cartier, а тя пътува навсякъде с него. Много от близките на Даяна подозират, че Доди е нейният летен флирт и нищо повече, но писмата ѝ до него разказват друго. В тях тя дълго и разточително описва колко щастлива се чувства и му благодари за всичко, което прави за нея, обръща се към него с любов и мили думи, като всяка обичаща жена. Те са най- голямото доказателство, че чувствата на Даяна са искрени, противно на всеобщото мнение. Писмата четем благодарение на бащата на Доди, Мохамед Файед, който е убеден, че смъртта на сина му и неговата любима, е нещо повече от нещастна злополука.

Дори и да не е бил любовта на живота ѝ, Доди дава сигурността, ласките и щастието, от които Даяна се нуждае, за да се почувства отново истински обичана. А в този момент принцесата има нуждата от това повече от всякога - след „кралския” развод, медиите превръщат всичко около нея в скандал, папараците следят всяка нейна крачка, през лятото дори синовете ѝ не са до нея, а раздялата с Хаснат Кан само допълва чувството на самота.

На едва 36-годишна възраст, бившата принцеса има нужда от нови изживявания, трепети и приключения и точно това ѝ дава Доди. От средиземноморски круиз, до ваканция в Сен Тропе, последвана от кратка почивка в Сардиния и отново към любимия на двойката средиземноморски бряг - Даяна и Доди искрено се наслаждават един на друг и на времето, прекарано заедно. Папараците ги следят навсякъде, но това не изглежда ни най- малко да помрачава приятната интимност на двойката.



Говори се, че сред скъпите подаръци на Доди, е и диамантен пръстен, предназначен за един определен пръст на лявата ръка на Даяна. Доколко това е истина, не е напълно ясно, но сме сигурни за ръкавелите, подарени му от нея - на пръв поглед не кой знае колко голямо нещо, те са изключително ценни за принцесата, защото са били притежание на скъпия ѝ баща. В писмото, придружаващо подаръка, Лейди Ди пише на Доди, че му подарява най-голямото доказателство за любовта си - вещ на баща си, мъжът, когото обича най-много в живота си.

На 30 август нищо неподозиращите влюбени летят от Сардиния и кацат в Париж на летище Le Bourget. Прекарват няй-идеалната вечер в летен Париж - вечеря в ресторанта на хотел Ritz и разходка по Champs-Elyées на лунна светлина. Всичко около връзката на Даяна и Доди може да не е напълно ясно, но по всичко личи, че и двамата са били повече от щастливи един с друг. За жалост тяхната приказка приключва в ранните часове на 31 август 1997г. по особено трагичен начин. Пиян шофьор, висока скорост, жадни за материал папараци или просто жестоко стечение на обстоятелствата са причината любовта на египетския наследник и британската аристократка да стигне своя край без време.





Семействата и на двама им са съкрушени. А хора по цял свят и до ден днешен отбелязват с траур смъртта на принцеса Даяна в деня на катастрофата. Бащата на Доди издига мемориал на двойката в Harrods, който и до днес хората не спират да се посещават.

Повече от ясно е, че никой от нас не е вечен, но Даяна Спенсър е доказателство, че ако живеем пълноценно и сме истински в действията и чувствата си, можем да сме вечно живи в сърцата на другите. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 2 дни

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.