Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 10 до 16 юли

Трепет § музика на „Mozart Festival“

За тринадесети път, от 12 до 16 юли 2017 година в Правец ще се проведе международният музикален фестивал "Mozart Festival"...

Music преди 6 години

За тринадесети път, от 12 до 16 юли 2017 година в Правец ще се проведе международният музикален фестивал "Mozart Festival", където по традиция ще бъдат представени оперни, оперетни, симфонични, танцови и камерни концерти и спектакли с участието на утвърдени имена от световните музикални сцени, млади оперни таланти от различни страни, камерни класически и джаз формации и много, много други изненади! 


Гостите на фестивала ще проследят събитията на сцената от многобройни интересни места, едно от които е езерото пред хотел Риу Правец Ризорт, където красотата напълно допълва леещите се нежни ноти…

Атрактивни и впечатляващи концерти, нетрадиционно представяне на класиката – запазена марка на фестивала, най-доброто от света на операта и оперетата, програми за деца и възрастни, музика, танц и поезия и още много приятни изненади и неочаквани провокации за многобройните почитатели на фестивала предстоят в Моцартовите дни през месец юли в Правец.



Официалното откриване на 12 юли ще впечатли с грандиозен симфоничен концерт, а виртуозният австрийски цигулар Волфганг Давид ще изпълни творби на В. А. Моцарт, Йоханес Брамс и Веселин Стоянов.
Благовеста Карнобатлова ще бъде и специалният гост тази година в „Срещата с автограф”, която ще се проведе в последния фестивален ден от 11.00 часа.



Фестивалът ще бъде закрит с грандиозния спектакъл на операта „Кармен“ от Жорж Бизе с участието на сръбската оперна звезда Саня Анастасия, италианския топ тенор Дарио ди Виетри, баритона Юре Почкай от Словения, Евгения Ралчева и др.



Изложба със снимки „Дванадесет години фестивален живот” на фотографа Виктор Викторов ще украси фестивалните дни и вечери, чрез фоайетата на хотел Риу Правец Ризорт. Ретроспективният поглед на фотографа ще ни върне към началото, ще преведе зрителя през годините, за да се стигне до последните впечатляващи издания, които изцяло промениха визията и мащабите на ММФ „Mozart Festival” в Правец.

Предварителна продажба на билети можете да намерите онлайн и в разпространителната жрежа на www.eventim.bg.
 

More Music