Следва

Катастрофалнотo карнавал-ревю на D&G

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Есен/Зима 2017

Карл Лагерфелд, известен с любовта си към зрелището, всеки път при представянето на нова колекция... 

All fashion преди 6 години

Карл Лагерфелд, известен с любовта си към зрелището, всеки път при представянето на нова колекция, използва мащабни инсталации, с помощта на които демонстрира на публиката си същите тези колекции. Ако есенно-зимното шоу на Гран-Пале бе украсено с брандирана с Chanel ракета в естествена величина, то тази година мястото й зае вечният символ на Париж - Айфеловата кула, както и градината, която е разположена на Марсово поле в подножието на кулата.

Съдейки по всичко, този път Карл Лагерфелд е искал да покаже на на публиката своя Париж, и неговите основни ценности - индивидуалност и шик, които са модерни винаги. Този сезон раменете на класическия туиден костюм са много твърди, а самият силует е с добавен обем.

В същото време култовата черна рокля се появява в 10 вариации, а многото модели с принтове напомнят дизайна на Chanel от времената на джаз-мадамите от 20-те и 30-те, само че този път в трактовка с високи ботуши. Оттук и бюти-визиите на ревюто - досущ като тези, които можем да видим на кинолентите от 20-те години на миналия век.



Ако не основен, то един от ключовите елементи на колекцията е шапката, която ни отнася във времена, когато Габриел Шанел специализира именно в направата на дамски аксесоари за глава и открива своя първи бутик на rue Cambon в Париж. Годината е 1910 година. Подобна шапка е неотменен елемент от стила на самата Коко, а впоследствие и на парижанките, попили като една влиянието на Шанел. Именно на нея Лагерфелд посвещава новата колекция висша мода на марката.



Основни елементи:
туидени костюми и рокли.
Прически и макияж: сини опушени очи.
Основни цветове: пясъчен, кобалт, сив.
Стайлинг прийоми: съчетание на винтидж и съвременност.
Аксесоари: шапки, елегантни боти от туид, ботуши.

Цялата колекция на Chanel Есен/Зима 2017 в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.