Следва

Катастрофалнотo карнавал-ревю на D&G

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Есен/Зима 2017

Карл Лагерфелд, известен с любовта си към зрелището, всеки път при представянето на нова колекция... 

All fashion преди 6 години

Карл Лагерфелд, известен с любовта си към зрелището, всеки път при представянето на нова колекция, използва мащабни инсталации, с помощта на които демонстрира на публиката си същите тези колекции. Ако есенно-зимното шоу на Гран-Пале бе украсено с брандирана с Chanel ракета в естествена величина, то тази година мястото й зае вечният символ на Париж - Айфеловата кула, както и градината, която е разположена на Марсово поле в подножието на кулата.

Съдейки по всичко, този път Карл Лагерфелд е искал да покаже на на публиката своя Париж, и неговите основни ценности - индивидуалност и шик, които са модерни винаги. Този сезон раменете на класическия туиден костюм са много твърди, а самият силует е с добавен обем.

В същото време култовата черна рокля се появява в 10 вариации, а многото модели с принтове напомнят дизайна на Chanel от времената на джаз-мадамите от 20-те и 30-те, само че този път в трактовка с високи ботуши. Оттук и бюти-визиите на ревюто - досущ като тези, които можем да видим на кинолентите от 20-те години на миналия век.



Ако не основен, то един от ключовите елементи на колекцията е шапката, която ни отнася във времена, когато Габриел Шанел специализира именно в направата на дамски аксесоари за глава и открива своя първи бутик на rue Cambon в Париж. Годината е 1910 година. Подобна шапка е неотменен елемент от стила на самата Коко, а впоследствие и на парижанките, попили като една влиянието на Шанел. Именно на нея Лагерфелд посвещава новата колекция висша мода на марката.



Основни елементи:
туидени костюми и рокли.
Прически и макияж: сини опушени очи.
Основни цветове: пясъчен, кобалт, сив.
Стайлинг прийоми: съчетание на винтидж и съвременност.
Аксесоари: шапки, елегантни боти от туид, ботуши.

Цялата колекция на Chanel Есен/Зима 2017 в галерията горе>>>

More All fashion