София беше джаз!

Над 30 хиляди души споделиха преживяването А to JazZ в трите фестивални дни...
 

За седма поредна година международният фестивал А to JazZ показа, че красотата на джаз музиката обединява, сплотява и омагьосва. Повече от 30 хиляди души станаха част от уникалното изживяване A to JazZ и направиха фестивала oще по-пъстър и емоционално зареден.

В трите фестивални вечери видяхме, че A to JazZ e много повече от джаз. Не само заради прекрасните артисти и музиката, с която те изляха цялата си душа на сцената, а заради страхотната публика, която очарова и трогна тези музиканти.„Енергийна бомба, това сте вие. Благодарим ви от сърце за това, че сте една от най-щурите публики, пред които сме свирили
“, каза Йона Нилсън, вокалист на Dirty Loops, които оглавиха първата вечер и накараха всички да танцуват.

Може ли просто да кажа „Уааау“! Иска ни се да свирим с часове за вас. Беше истинско удоволствие, благодарим ви и ще ви чакаме на джем сешъните след малко, където ще продължим да се забаваляваме заедно“, сподели Robert Glasper от сцената на фестивала през втората вечер. Погълната от енергията на публиката, бандата свири и на официалните джем сешъни, където останаха буквално броени минути преди да се качат на самолета, за да потеглят към следващата точка от Европейкото им турне.Хедлайнерът в третата последна вечер, великият музикант Christian McBride, също не остана равнодушен към енергията на А to JazZ: “Страхотен фестивал, страхотна публика! Съвсем искрено мога да кажа, че това е най-добрият концерт от турнето ни досега. Забележителни сте, благодарим ви!“Нестихващите аплодисменти изкараваха на сцената не само хедлайнерите през трите вечери на фестивала, но и всички останали артисти. Впечатляващи дебюти, свеж фънк, модерен соул, испански фюжън, смела комбинация от джаз с български фолклор и ромски класики, както и джаз на високо световно ниво. Всичко това звучеше на A to JazZ 2017 – фестивалът, който показа, че хубавите будни хора и качествената музика не са мираж и заедно имат силата да променят!

Запазете емоцията A to JazZ. Ще се видим следващата година по същото време“, каза Петър Димитров, фестивален директор на това незабравимо изживяване!
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.