Следва

Dare U: Светещи мигли?!?

Ти си най-важна! Три стъпки да заобичаш тялото и себе си!

Всяка жена е имала проблем с начина, по който изглежда тялото й...

Body преди 6 години

Всяка жена е имала проблем с начина, по който изглежда тялото й, ако не през целия живот, то през определен период от него. Сравнението, чийто корен са нереалистичните очаквания и представи за образа, който трябва да приемем, ни напада всеки ден.

Тези чувства са съществували винаги, но в днешно време започват да взимат предел с разрастването на социалните мрежи. В миналото ги подклаждаха знаменитостите по телевизията и моделите в списанията. Сега, всеки от нас има компютър в джоба си, който ни дава деононощен достъп до изображения, които ни карат да се съмняваме в красотата си.





Но въпреки, натиска, който ни залива от всяка посока, е напълно възможно да живеем с чувство на удовлетворение от тялото, което обитаваме.

1. Бъдете благодарни за това, на което е способно тялото ви, а не за начина, по който изглежда
Ако сте живи и здрави, нека предположим, че е така, щом четете това, то тялото ви върши страхотна работа. Всеки ден в него протичат безброй процеси, поддържащи самото ни съществуване, без да споменаваме усилието, което влага при ходене, тичане, мислене, смях, взимане на решения и още толкова много други дейности.



Ако ви измъчва конкретна част от тялото ви, опитайте се да се съсредоточите върху всичко, което тя прави за вас. Ние, например, в продължение на години се срамувахме от краката си - колко са едри, колко са къси, колко целулит откривахме по тях. Но променихме гледната си точка, а с нея и негативния си поглед върху краката си. Започнахме да оценяваме, че именно те вървят по 10 000 крачки всеки ден, поддържат ни при вдигане на тежко и са били движещата сила при изминаването на няколко полу-маратона.

2. Спрете да поставяте предишния си външен вид в рамката на романтиката
Това е трудно. Телата ни се променят всеки ден. Остаряваме, спортуваме, хапваме с удоволствие, раждаме и живеем. Всичко това променя телата ни, понякога до неузнаваемост. Но ето как стоят нещата - всеки ден се събуждаме с ново тяло и шанс да го обичаме и ценим.

Отчаяното желание да се поберем в скини дънките от гимназията или да изглеждаме сякаш не сме раждали носи повече негативи, отколкото ползи. По-малкият размер на етикета не определя колко можете да дадете на света. Различният начин, по който изглеждаме и се чувстваме, нито сваля, нито вдига стойността ни. Ценете тялото си заради това, какво и къде е в момента.

3. Грижете се добре за тялото си
Трудно е да не харесваме нещо, за което полагаме грижи. Когато се храним по начин, който ни кара да цъфтим, когато се движим, за да сме силни, и се грижим за ума си, правейки това, което ни носи удоволствие, тревогите около тялото ни стават маловажни.


 

Обичайте! На първо място себе си, а после всички други ще се влюбят във вас!
 

More Body