Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Viktor & Rolf Есен/Зима 2017

Всички носят: Реплики

В следващите няколко реда, обединени под нарицателното статия... 

All fashion преди 6 години

Намираме се в известен ресторант на морското крайбрежие, с чаша Совиньон блан от неизвестен произход и тъпчем суши като за световно... sooo last weekend!



Не можем да опишем с думи колко сме благодарни на света за японците и кухнята им. Life savers, но това на заден план. Много обичаме да се разсейваме, но нека сега го караме по същество и да се върнем към темата.

Разхождайки се из морските улици, за съжаление миналия уикенд, се заплесваме по купища витрини, обсипани с дрехи, обувки и аксесоари. Рай за жената, бе, рай. Не че в София го нямаме същото, но все пак тук съм туристи, а новото блазни окото повече от познатото. В рамките на един булевард задминавам два еднакви магазина със сходни дрехи на манекените и вадещи очите надписи "BALMAIN" и "GUCCI".



На втория път не се сдържахме и се шмугнахме вътре съвсем тихомълком, за да задоволим любопитството си. Срещнахме пред себе си отрупани щендери с дрехи, които по етикет се явяват "high class labels". Последният писък на модата висеше по закачалките насред морската ни столица. Ахнахме чак! След нас се набутаха компания момичета, които започнаха да коментират дрехите и марките и да изпадат в лек екстаз, че могат да си позволят крещящо брандирана дреха, с която да изпъкнат.

В наша защита, не подслушвахме, говореха на висок глас. Дочувайки разговора им възмущението в нас обаче започна да се заформя и демонстративно напуснахме магазина.



Пределно ясно е, че всяка една от нас обича скъпите вещи, високия клас и лукса. Заложено ни е и в това лошо няма. Също така всички искаме да изглеждаме добре и да имаме перфекната визия и това е страхотно, но нещото, което масово се изпуска или пренебрегва напоследък е, че не е нужно да сме брандирани или да харчим луди пари, за да го постигнем.

Не отричаме, че гореспоменатите марки предлагат жестоки артикули, за които всички копнеем, но носейки репликите им изцяло убива идеята. Робувайки на подобен фейк тренд губите възможността да се изявите и да покажете, че сте нещо повече от етикет "Долче и Габана" и сандали "Валентино". Бъдете себе си! Намерете класата вътре във вас и я изкарайте наяве. Заявете се и покажете на какво сте способни. Наложете вашия личен стил и бъдете тренед с индипендънт марки и собствената ви харизма.



Вярваме, че всички го можем и вярваме, че времената на репликите са към края си или поне можем да поставим началото на края им сега. Старайте се да бъдете уникални и различни каквито всъщност сте. Това ще ви направи интересни и желани.

Нека не пренебрегваме силата и мисията, с която сме нагърбени като жени, а именно: Who run the world?

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.