Следва

Кефирът: Новата супер храна за здрава и красива кожа!

Face sculpting: 3 нови ИЗПРОБВАНИ How To техники

Ако все още сте на вълна стробинг и контуринг, то вие сте вън от тенденцията от около 22 месеца...

Hair преди 6 години

Ако все още сте на вълна стробинг и контуринг, то вие сте вън от тенденцията от около 22 месеца. Не се обиждайте, дами!

Ние ще ви помогнем да разширете познанията си в грима и да си поиграете с невероятните му възможности – а повярвайте, те не са малко! Представяме ви три нови топ тренда в макиажа, които с право могат да си спечелят достойно място в разкрасяващата ви ежедневна рутина.

На вашето внимание са драпирането, хромирането и сънстрипингът (sunstripping) – най-свежите идеи в скулптирането на лицето.

Драпиране:


Обвинявайте 60-те за този тип скулптиране! Корифеят в грима Уей Бенди (Way Bandy), на чийто стол са сядали звезди като Шер и Даяна Рос, залага на тази техника. Сега трендът се завръща с такава сила, с която ни покоряват новите неща, но всъщност е „добре забравено старо“.

Това е контур, който се използва като руж, за да придаде на кожата гладък тен и младежки румен нюанс.
С такъв грим Риана покори Червения килим на Met Gala, макар че ефектът при певицата беше доста по-интензивен, отколкото се цели в ежедневието.

Техниката:


Използвайте прахообразен руж, нанасяйки желания от вас нюанс на розовото точно под скулите. Продължете към по-високите точки на скулата, а след това нанесете цвета върху клепачите. Свържете цвета на клепачите с този в горната част на скулите, като оформите полулуна за по-драматичен ефект. Сложете малко по брадичката, в средата на шията и деколтето, за да може драпирането да е балансирано.

Хромиране:


Ако търсите този тип визия в интернет, уверете се, че сте добавили думичката „грим“ към хромирането, в противен случай ще се появят само посребрени коли. Това не е много далеч от ефекта, който се търси тук, тъй като именно хромираната обвивка на колите вдъхнови старши гримьора на М.А.С – Доминик Скинър (Dominic Skinner).
Този фин, мразовит блясък стои страхотно в комбинацията с хайлайтър.

Техниката:


За да постигнете ефекта на гладка като повърхността на огледало кожа, преди да нанесете какъвто и да е грим, я овлажнете обилно с хидратиращ крем. След това нанесете светъл коректор върху местата, които имат нужда от повече покритие. За да постигнете още по-голям уау ефект, добавете бляскава и светла база към фон дьо тена, който ще нанесете. Със същия блясък нанесете повече от вътрешната страна на окото, под и над веждата, както и по скулите. Перфектни за целта са новите продукти Nudestix Nudies.

Сънстрипинг:


Зачервените и изгорели от слънцето бузки сега са стъпка към бронзирането – само че без болката, а и с много по-красив ефект. Слънчевият загар минава от едната бузка към другата през носа, само че този път ще имитирате ефекта, придавайки си свеж вид. Не се учудвайте, ако започнат да ви питат: „Да не сте пътували скоро?“

Техниката:

Извадете любимия си бронзант, използвайки плоска четка за нанасянето. Започнете с ябълката на едната буза, а след това придвижете четката към другата, минавайки през носа. Внимателно изглаждайте краищата, за да може цветът да придобие естествен вид. Чувствайте се свободни да сложите малко повече цвят върху носа.

More Hair