Следва

Петъчен Somersby БЛИЦ: Снежана Макавеева

Liberté, égalité, fraternité: Как да празнуваме превземането на Бастилията като истински французойки

Средата на юли не е моментът да започнем революционни промени в живота си, но...

All About Life преди 6 години

Средата на юли не е моментът да започнем революционни промени в живота си, но смело можем да отпразнуваме началото на Френската революция и то като истински изискани парижанки.

Ако и вие, като нас сте франкофони по душа и непреходната елегантност на френските момичета е любимият ви източник на вдъхновение, ще помогнем да започнете с la Fête nationale - плановете си още сега! Краткият ни импровизиран наръчник ви казва точно, кратно и ясно какво, къде и как да ядете, обличате и гледате на 14 юли.

Какво празнуваме?

На 14 юли французите празнуват превземането на крепостта Бастилия, символ на кралската власт, а нейното разрушаване се смята за началото на Великата френска революция, отхвърлила абсолютизма. Затова тази дата е толкова важна за френската история и е обявена за национален празник или както французите го наричат Fête de la Fédération (Празник на федерацията).



Как празнуваме?

Ежегодно националният празник започва с един от най-старите и мащабни военни паради в света на известното авеню Champs-Elysées, Париж. Французите традиционно наблюдават парада и след това прекарват целия ден навън, чакайки кулминацията на вечерта - светлинното шествие. Пикниците са любимо занимание за този летен ден - хората се смеят, хранят се, забавляват се заедно – историята обединява.



Какво да включим в менюто си?

Грабвайте плетена кошница и да отидем на пазар! Френски багети, прясно масло, шунка и готово! - имаме традиционен френски сандвич! Сирена, още багети, брускети, гризини, пресни плодове и зеленчуци - французойките как въобще пазят фигура?? Целогодишно любимите ни макарони, еклери и вино, разбира се. Грабвайте сладурска покривка и сте готови за френски пикник!

Какво да облечем?

Свобода, равенство, братство. Убедени сме, че трябва да използваме всеки удобен момент, за да отдаваме значимото на тези три главни житейски принципа. След като повечето от нас едва ли ще успеят да са в Париж навреме за тържествата, а и току-що се прибрахме от седмицата на висшата мода, предлагаме следващото най- удачно нещо- да събудим французойката в себе си и да я извадим на показ чрез аксесоари. Всяко френско момиче обикновено залага на дискретни, внимателно подбрани аксесоари, леко загатващи за нейния характер. От малки чанти, копринени шалове, големи очила до колело и бутилка шампанско, ви даваме всичко нужно за вашата празнична-парижанска визия.




За да се настроите напълно на френска вълна, ви предлагаме най-любимите ни „най-френски” филми.


Betty Blue (37°2 le matin, 1986)



To Our Loves (À nos amours, 1983)




The Last Metro (Le dernier métro, 1980)



Contempt (Le mépris, 1963) 




My king (Mon roi, 2015)


 

Love me if you dare (Jeux d'enfants, 2003) 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 ден

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 ден

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.