Следва

Петте любими парчета на... Гергана Малкоданска

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 17 до 23 юли

На 18-ти юли можете да се насладите на нестихващата страст, ентусиазъм и...

Events преди 6 години

Изложбата:

На 18-ти юли можете да се потопите в нестихващата страст, ентусиазъм и талант на изложбата "Керамични отражения", която ще бъде открита в галерия Дебют.



Представяйки част от семестриалните задачи на студенти по керамика в Нов Български Университет, по време на изложбата ще можете да се запознаете с редица интересни техники за обработка и декорация, всяка уникална сама по себе си.

 



Оставяйки ни частица от себе си, всеки един от младите таланти представени на тази изложба "опитомява" изразните средства в керамиката, предоставяйки ни възможност да се насладим от 18 до 27 юли, на бул. Васил Левски 62.

"Опитоми" думите заедно със "Заешка дупка":

Вече е факт и официалното откриване на приема на бъдещи курсисти в творческа академия "Заешка дупка", където не само можете да разгърнете талантите си, а и да се забавлявате с думи, поетични двубои, специални събития и възможност за реализация!



Запознайте се с повече информация тук и побързайте, тъй като приемът ще продължи само до 25-ти август!

Aперитиво В Града x Les Apéros:

Летни и много горещи парчета, освежаващи напитки, истинска белгийска бира и ароматни вкусотий...? Звучи повече от обещаващо,като можете да се насладите на всичко това само след няколко дни - на 19-ти юли, с Les Apéros!



Музиката:

Музика, природа, приятна компания и страхотно време? На 22 и 23 юли можете да се потопите в мелодичен свят с много зеленина, като посетите проект "Музикалните паркове на София"!

Настроението ще е повече от слънчево, а за повече информация тук.



Филмът:

В Лятното кино соаре на Гранд хотел София, на 20-ти юли отново можем да се поглезим с чаша вино в ръка и филмът "Маймуна"! Заразително настроение, неочаквана история за една необикновена любов, в компанията на много апетитни брускети и петифури...

Какво по-подходящо от това тук, за да стане една незабравима четвъртък вечер?  



 История в изложбата:

Колко е пъстра тази седмица, а имате и покана за изложбата „Апостолът и неговото време през погледа на българските художници“ също!
Откриването ще се състои в Галерия на открито в Градина „Кристал“ на 17 юли, от 11.00 часа, а творенията ще говорят сами за себе си!

Книгите:


Следобедна почивка с книга в ръка? Ето предложенията ни за тази седмица!

Първото ново попълнение, което предлагаме за библиотеката ви е "Катастрофа" на Джеймс Г. Балард!

Излязла на 14-ти юли, тази книга звучи повече от обещаващо, давайки предпоставки да ни въвлече в един обгърнат със зловещи нотки свят на конспирация и еротика!



Второто ни предложение е също толкова пикантно! За първи път издаденият на български език световният бестселър Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел, ще изненада с кулинарни постижения и класически шпионаж, две неща колкото различни, толкова и апетитни заедно...




 
Summer In The City: IlloBo

Следващите гости на Summer In The City са IIIoBo, като повечето от вас ще ги разпознаят по очарователната вокалистка от Paraplanner - Александрина! С майсторските акустични изпълнения на кавъри на любими банди като The Raconteurs, No Doubt, India Arie, Erykah Badu, Jamiroquai, Red Hot Chili Peppers - Beach Bar ще бъде още по-ослепителен!



Лабораторията за изкуство:

Броени дни остават до четвъртото поредно издание на лабораторията за иновативно изкуство 180°!

Платформата събира отново в София десетки съвременни творци от страната и чужбина, за да преобърне обичайните процеси и да излезе от рамките на стандартното боравене с пет форми на изява: музика, танц, театър, архитектура и визуални изкуства!



Обичайните заподозрени:

На 20-ти юли можете да се освободите от задръжките със Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, не къде да е, а в Маймунарника! Студена бира и страхотна live музика - още една чудесна възможност за яка четвъртък вечер!

Киното:

Всеки има три живота: един публичен, един частен и един таен... Седем дългогодишни приятели разбират това колкото рязко, толкова и интригуващо. Защо на 18-ти не отидем на кино? Тази идея винаги е добра, особено с наличието на качествено филми!



Фестивалът:

Най-старият музикален фестивал на Балканите вече е почти тук, можете да му е насладите на 21-ви и 22-ри юли, и то на Стамболова поляна, над Златните мостове!



Навлизайки все по-навътре в гората, тази доза свежест ще е глътката, която ще ви зареди и за следващата седмица!
Опитът и удоволствието когато правиш нещо, винаги си казват думата - можете да следите програмата тук!



Фотографиите:

Вилиан Стефанов ще ни плени с вдъхновяващата си фото изложбаЗастинало безвремие, която ще бъде представена на 21-ти юли в галерия Credo Bonum! Представяйки своите 27 цветни и черно бели фотографии заснети по време на неговите пътешествия из малко познатата България, той ще омае с талант и избор на много приятна атмосфера!



Съкровището:

Художникът нарисувал "Говорещите руни" ви кани да надникнете в историята и тайните на миналото ни, показвайки как те са най-голямото вдъхновение, особено за неговата юбилейна изложба!
Картини му са както "програми за успех", така и път към себеоткриване и усъвършенстване, а какво по-хубаво от това да намериш различни пътища към себе си?

Минавайки през "входове" към тайни съкровища и в компанията на чаша розе например... Преживяване оставящо емоции, до което можете да се докоснете до 30 юли в галерия Шипка 6.  



Поканата:

Геният на усета и усещането за стил и красота на поконият Джани Версаче е факт, а във връзка с годишнината от смъртта му, Академията за мода организира вечер в негова част и памет!



На 18-ти юли във Витоша Парк Хотел, Версаче ще бъде представен с мултимедийна презентация от проф. Любомир Стайков, като български дизайнери и студенти по мода ще представят свои творби, вдъхновени от тази емблематична личност.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.