Следва

Три за щастие: Рокли за милиони, торти по 90 килограма... сватбите на Доналд Тръмп

SPOILER ALERT: 14 неща, които ТРЯБВА да знаете за новия сезон на Game of Thrones

След дълго и продължително чакане, така любимият ни Game of Thrones най-накрая се върна на екран...

преди 6 години

След дълго и продължително чакане, така любимият ни Game of Thrones най-накрая се върна на екран. Денерис Таргариен, Джон Сноу и Серсей Ланистър, тримата най-главни герои от миналия сезон, отново ще обладават мислите и времето ни и то с три пъти повече мощ в този сезон на "Winter is here".

Ей така, за един старт с отскок, фаворитната ни mother of dragons ни въвежда в нещата с цели 14 must know факта. Ако случайно, по някакви неведоми пътища, не се сещате точно какво се случи в миналите няколко серии, напомняме ви, а и ви издаваме какво можете да очаквате...

Аря кърваво "унищожи" семката на фамилия Фрей
В края на сезон 6, Аря убива Уолдър Фрей на връщане в родната си страна Уинтърфел ,но задачата й не е завършена. Използвайки уменията, които е научила от Бога с много лица, Аря използва Уолдър, за да привлече членовете на семейство Фрей, които участваха в "Червената сватба". Aря с тост червено отровно вино изтрива цялото семейство Фрей с един удар. "Оставете един вълк жив и овцете никога няма да са в безопасност", предупреждава тя, когато гостите падат в смъртта си. Една от дъщерите на Фрей остава жива, за да може отмъстителната Аря с гордост да каже: "Кажи им, че Северът си спомня. Кажи им, че зимата идва".

Белите бродници се задават
Ледено-белият олигофрен, който за закуска хапваше малки бебета, заченати при кръвосмешение - просто ви подсещаме. В първия трейлър сега забелязваме армията на white walkers заедно с техния господар в стремеж към подвиг тип "унищожение на света".

Бран Старк и Мера Рийд се приближават до Стената
Бран Старк и Мера Рийд достигат до стената и се срещат с Едисон Толлет (Господарят на командването на Нощния часовник) и някои братя от Night Watch. Въпреки че Толлет е съвършен скептик относно намесата на деца във войната, Бран го предупреждава, че нощният крал и армията му са на път и той ги пуска.

Жени и момичета ще се борят в Голямата война
Назад в Winterfell, Джон и Санса се събират заедно с господарите на Севера в голямата зала. Джон разпорежда всички на възраст между 10 и 60 години да се подготвят за битка. Въпреки че лорд Глоувър е против тази стратегия, лейди Лиана Мормонт спасява отново нещата. "Не искам да горя в ада, докато мъжете се бият за мен", казва тя, обещавайки да тренира всички жители на Bear Island. Малко след това Джон изпраща Wildlings.

Конфликтът Джон и Санса
Както се прогнозира, не всичко е мирно между полубрата и сестра му (по принцип братовчеди). Санса предлага да се дават замъци на Къща Умбър и Къща Карстък на семейства, които са лоялни към Къща Старк в битката за копелетата (припомняме: Лорд Умбър и Лорд Карстърг се бориха за Рамзи, но умряха в битка). Джон предпочита да не избива семействата на техните домове, особено след като много от тях са били верни на Старците в продължение на хиляди години. Неговата дума е окончателна и той иска най-младият от Umbers и Karstark-Ned и Alys, съответно, да се ангажират с House Stark.

ГНЯВ и страх ! при Церсей и Джейми Ланистър
Церсей и Джейми знаят, че Теон е ръката на Денерис. Церсей знае, че имат много врагове: Теон, Мартел, Старк и Таргариен. Хайме казва, че загубата е ясна като бял ден и че трябва да са наясно с опасностите, които предстоят.
- Ние сме последните Lannisters. Последните, които оцеляха, "казва Церсей." Хайме е нетърпелив да търси съюзници, особено сега, когато всички са мъртви.

Еурън Грейджууд с предложение за брак към Церсей
Церсей кани Еурън Грейджууд в Кинг лендинг -Той има силна флота, която могат да използват и му трябва кралица. Еурън казва на Церсей и на Хайме, че Теон и Яра са се присъединили към Денерис. Церсей отхвърля предложението си, защото изглежда неубедително... Еурън обещава да се върне с дар, за да спечели доверието й.

Сам "нарушава" правилата, за да научи как да се бори с Белите
В Цитадел Сам наблюдава старите майстори. След като е натоварен с ежедневните си задължения, той решава да отиде с няколко книги в забранената част на библиотеката. Казва на Архимастъра, че е видял Белите бродници и е бил изпратен в Цитадел, с мисията да търси начини да се бие с тях. Архимастърът не мисли, че има за какво да се притеснява: "Стената е преживяла всичко, както всяка зима, която е идвала и си отивала." Осъзнавайки, че е сам в търсенето на отговори, Сам отива в ограничената зона .

Брайън предупреждава Санса за LITTLEFINGER
Литълфингър отново потърси Санса. "Искам да си щастлива. Искам да си в безопасност ". Когато тръгва, Бриген от Тарт (да този, който унищожи Подрик), пита защо е все още е жив. Санса твърди, че Старките все още се нуждаят от неговите хора - Рицарите на Валета. Брайън се притеснява от Литълфингър.

WTF !!! Ед Шийран се срещта с Аря
Аря се сблъсква с група войници (в която участва Ед Шийран!). Те са част от армията, която поддържа "мира в реките", след като Freys са мъртви. Тя споделя с тях храна и питие и е учудена от доброжелателността им - изглежда, че започва да се чувства виновна за убийството на всички тези непознати. Но въпреки това тя казва - "Ще убия кралицата."

Ловецът гледа в "огъня"
Хрътката и Братството обикалят на север с Лорд Берик Дондарион и Торос Мирски. Те се намират в къща в средата на нищото. Там откриват два скелета с нож. Сандор Клиган започва да поставя под въпрос мотивите на Господаря на Светлината. Той се чуди защо богът продължава да възкресява Берик, когато има по-силни мъже, които са умрели. Берик признава, че се е питал, но самият той не знае. Торос, червен свещеник, пита Хрътката да погледне в пламъците, където той вижда място на което Стената среща морето. Там има замък и планина, оформена като стрела. Хиляди мъртви минават покрай тях.

Сам разкрива драконглас на DRAGONSTONE
Докато изучава новите книги, Сам разбира, че таргариенците използват драгонглас за техните оръжия. Той намира на картата на Драгстон, крепостта "Таргариен". Научава, че там има планина драконглас и осъзнава, че трябва да каже на Джон, за да използва този ресурс, срещу Белите бродници.

Сам отговаря на Джоран Морман
Докато изпълнява ежедневните си задачи в помещенията при Мастера, една люспеста ръка излиза от една врата - това е Джоран Морман. Последният път, когато го видяхме, Денерис го изпрати и му каза да търси лек за сивата скала. Вероятно е отишъл направо в Цитадел, надявайки се да намери изцеление.

Денерис пристига в Драгонстон
След цялата драма около Драгонстон, най-накрая ще видим, че Денерис пристига в замъка. Потъва в сълзи. Това е първият път у дома след много години, поема дъх и "Да започнем ?", пита тя.


 

More