Следва

Този ясен обект на желанието: 4K HDR Приказка

10 неща, които трябва да знаем за: Адуа Абоа, моделът с кауза

Моделът, Адуа Абоа, има в себе си по равно количество от Англия, Гана и Америка...

All fashion преди 6 години

Моделът, Адуа Абоа, има в себе си по равно количество от Англия, Гана и Америка. 25-годишната екзотична красавица с дълбок поглед, удивителни лунички, съвършено карамелена кожа и късо подстригана червеникава коса, не остава незабелязана, където и да се появи- не само заради удивителната си красота, но и със силното си присъствие. Етикетът It girl не е нещото, което би искала да стои до името ѝ, а и според нас, актриса, феминист и активист ѝ отиват в пъти повече.

Успешната кариера и широката усмивка не подсказват за трудните ѝ преживявания, продължили само допреди няколко години. Тежка депресия и проблеми с алкохола и наркотиците я докарват до състояние, в което е готова да отнеме живота си. Днес всичко това е вече в миналото, а Адуа е във вихъра си.

Малка част от всички дефилета, в които е участвала, са тези на Kenzo, Dior, Chanel, Fendi, Erdem и Versace, a лицето ѝ е украсявало кориците на редица известни списания. Успяла да превъзмогне проблемите си, Адуа не само не се страхува да говори за преживяното, но и използва известността си като платформа за популяризиране на душевните проблеми. Надява се, че ще успее да вдъхнови хората да потърсят помощ преди да са достигнали състоянието, в което е била самата тя.

Енигматичната Адуа безспорно е едно от най- удивителните лица в модните среди в момента и няма признаци това скоро да се промени. Ето десет от нещата, които трябва да знаем за нея:

Кариерата в модната индустрия се предава по наследство

Майка ѝ, Камила Лоутър, е от основателите на британската модна мениджърска компания CLM, а баща ѝ, Чарлс Абоа, се занимава с търсенето на локации за фотосесии.



Актриса или модел?

Истинската страст на Адуа е актьорската игра. Тя учи драма в университета Brunnel и споделя пред британския The Telegraph, че е започнала да ходи по кастинги за модели само за да има своята независимост, но никога не го е виждала като дългосрочно занимание. Може да се похвали с участието си в няколко филмови продукции, най- скорошната от които, е Ghost in the Shell (2017).

Тъмен период

Далеч от дома си (в интернат, извън Лондон), Адуа прекарва 5 години. Там започват и нейните проблеми с депресия, стрес и чувство на самота и изолираност, които тя започва да „лекува”, експериментирайки с алкохола и наркотиците. Досещате се за последствията.

Heads Together

След посещението си в рехабилитационен център в Аризона, Адуа е готова да говори открито за проблемите си и избира това да стане през кампанията на принц Уилиям и Кейт Мидълтън- Heads Together. Там, в откровен разговор с майка си, тя разкрива причините, които са я подтикнали към вземането на поредицата лоши решения.



BFF

Споменахме ли, че най- добрата ѝ приятелка е не някой друг, а Кара Делевин? Имат еднакви татуировки за доказателство.



„Събужда” се в кампанията на Calvin Klein SS16

Кампанията нямаше да е толкова цветна, ако Адуа не беше част от звездния подбор на Calvin Klein.



Проектът What’s Underneath

Изисква се огромна доза кураж, за да застанеш пред всички и да разкриеш проблемите и терзанията си, но Адуа не се плаши лесно и продължава да привлича интереса на хората към душевните проблеми. Този път чрез кампанията What’s Underneath, част от нея е видеоклип с участието на Адуа, в който тя символично съблича дрехите си, докато говори за проблемите си и „съблича” душата си.



Любимият ѝ фотограф

Пред Vogue Адуа споделя предпочитанията си към един определен фотограф- а именно, половинката ѝ Тайрън Лебон. Казва, че с него зад обектива, се чувства най-красива, а кой не би?



Нарушение на правилата

На дефилето на Marc Jacobs AW17- без музика, без особено голям декор и без силното осветление, властват единствено красотата на дрехите и завладяващите идентичности на моделите, които ги носят. При тези условия, присъствието на Адуа, редом до една от най-близките ѝ приятелки- Слик Уудс, е повече от естествено.



Gurls Talk

Gurls Talk е организация под формата на онлайн платформа, която цели да помогне на младите с проблемите им като просто им даде смелостта да говорят открито за тях. Адуа и компанията са положили много труд по подготовката и организацията на събитието, в което всеки е имал възможността да се срещне очи в очи с човек, готов да го изслуша и да му даде съвет. С огромен успех събитието се проведе на 1-ви юли в Лондон, а в подкрепа на каузата се бяха включили Coach и Dazed.



Всичко около удивителната Адуа е вдъхновяващо, а ние нямаме търпение за още! 

More All fashion