Следва

Game of sneakers: Един фентъзи сериал за кецове!

Стил урок на седмицата: По шорти

Шортите са от онези бейсик летни елементи, които сезон след сезон намират приложение...

All fashion преди 6 години

Шортите са от онези бейсик летни елементи, които сезон след сезон намират приложение в гардеробите ни. Но, подобно на късите рокли, които разглеждаме надълго и нашироко тук, и при носенето на шорти съществуват специфични правила за добър стил, пряко свързан с основата на всеки един всеки аутфит - обувките.

Именно защото са скромни откъм дължина, има няколко детайла, с които е редно да се съобразим, за да избегнем детинския вид или другата крайност - пошлост.

Като за начало, добре е да запомним, че колкото по-къси са шортите, толкова по-нисък трябва да е токът. По подразбиране шортите са кежуал избор, а високият ток е подчертано вечерен избор, т.е комбинацията между двете би изглеждала нелепо.

Що се отнася до равните обувки, джапанките са най-естественият избор, който идва наум, но единствено, когато се намираме по пътя за плажа. За всички останали ситуации, избираме чифт сандали или чехли. Затворените равни обувки от типа на еспадрили или пантофки също са много добър вариант, защото внасят женственост в иначе прекалено семплия силует на шортите.













Важно е да отбележим още, че съчетанието от ток и шорти съвсем не е табу, стига обувката да е адекватно подбрана. Ниският до средновисок ток може да варира от китън ток дизайни, до блок ток сандали, както и боти до глезена.
















Кецовете, разбира се, са съвсем естествен завършек на непретенциозната визия с шорти, но прекалено атлетичните модели е добре да оставим настрана, а като подходящ заместител бихме посочили приятните ретро модели като Stan Smith и Chuck Taylor например.








 

More All fashion