Следва

Идан Райхел отново у нас за УДАЯ ЛАЙВ ФЕСТ.

Любовник и враг №1: Захарта

Захарта е вещица. Дива морска сирена. Зла мащеха. Черна магия. Но и най-любимото ни прегрешение...

 

Health преди 6 години

Захарта е вещица. Дива морска сирена. Зла мащеха. Черна магия. Но и най-любимото ни прегрешение!

Всички сме нейни жертви и всички ежедневно се опитваме да се отървем от постоянното желание…за нещо сладко. Е, ако имахме решение за константния sugar-craving, то със сигурност вече щяхме да сме световноизвестни и да сме се осигурили до живот. С риск да ви разочароваме, открито ще си признаем- не сме. За сметка на това, имаме няколко тайни трика затова как по-лесно да се справяте с желанието за сладко в 83% от случаите (в другите 17% и ние, и вие просто се предаваме и загребваме от сладоледената кутия).

1. Пригответе се за битка. Горе-долу на всеки 20 минути волята ви ще се пропуква и мисълта за сладко ще се опитва да завземе съзнанието ви - трябва да сте готови за война. Ако работата ви е натоварваща, а работното време дълго, пригответе си запаси от здравословни заместители на захарта - сушени червени боровинки, фурми, плодове с по-малко захар, както и се опитвайте да добавяте канела към нещата, които хапвате. Три литра вода на ден са абсолютно задължителни.

2. На чисто. За да отрежете сладкото от менюто си, постарайте се да изчистите кухнята, чантата, работното място и най-вече съзнанието си от захар под всякаква форма (да, дори и онзи таен шкаф със запаси за спешни случаи и момичешки вечери).

3. Вземете си треньор. Нали знаете колко добър ефект имат виковете на треньора върху мотивацията ви за тренировка? Е, трябва ви такъв и за сладкото- някой, който да ви крещи всеки път при мисълта за захар. Нагърбете със задачата най-гръмогласната си приятелка и си крещете взаимно- освобождава стреса и се пазите от излишни калории.

4. Нека враговете ви работят за вас. Ако сте на път да се изкушите и да разчупите млечния шоколад, просто си представете как най- големия ви враг се въздържа и има по-хубаво бикини тяло от вас. НИКОГА! Дори няма да повярвате колко бързо ще ви се отще да хапнете нещо сладко.

5. Наспете се! Липсата на сън води до липса на енергия, а когато ни липсва енергия, но въпреки това трябва да съберем сили, да станем от леглото и да отидем на работа, организма започва да си иска дължимото и да търси храни, богати на енергийна стойност, а в повечето случаи те са и богати на калории. В тези случаи винаги е по-добре да НЕ посягаме сладкото, а да хапнем повече белтъчини, плодове и зеленчуци като отново всичко е придружено с много течности.


 

Нашите ПЕТ малки тайни няма да спрат завинаги желанието за сладко, но пък гарантирано ще помогнат! Ако имате трикове, които сте изпробвали и действат, споделете ги с нас (от женска солидарност!).

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.