Следва

Крадем визии: Хипи флоралите на Луси Хейл

"Иконостасът": Трибют на Джани Версаче в София

Докато Андреа Бочели изпращаше покойния Джани Версаче с епичната си песен...

All fashion преди 6 години

Докато Андреа Бочели изпращаше покойния Джани Версаче с епичната си песен "Time to say goodbay", Ерос Рамацоти повдигаше италианско-модната парти енергия на компетентната публика (част от хайлайфа и по-голяма част - не, на София), за която беше организирано специално събитие по повод 20 години от смъртта на великия дизайнер.

"Академията за мода" и професор Любомир Стойков организира блестящ ивент в памет на Джани (дано да не се обръща в гроба си), събитието беше обогатено с презентация за Версаче от проф. Стойков, където бяха представени цитати, подкрепени със снимков материал от последните модни ревюта на италианската модна къща, плюс някакви си предположения на самия професор за предчувствието на дизайнера, свързани със смъртта му.

След едночасовото представяне на модния гуру в България, дойде и редът на фрапантната компилация на "картини-колаж", относно уникален "иконостас" на известния скулптур Ставри Калинов. 



"Иконостасът" ни зашемети с блестящия златен брокат около лицевото изображение на Джани, до който композиционно липсваше... само тамян.

За да приключи брилиянтно вечерта бе организирано и ревю-спектакъл с дизайни на студентите по Мода от НХА и други български дизайнери, вдъхновени от творчеството на италианския дизайнер.

Ренато Михайловски, Ива Партачева, Стефани Тодорова, Вилиана Лобушка, Глория Димитрова, Вяра Георгиева Лазарова, Христо Чучев, Мерлин Арно, Йордана Димитрова, Виктория Гешева - това са 10-те потенциални млади модни дизайнери, които показаха по един аутфит на "световното събитие" "Версаче".

P.S. : Fashion is a lifestyle, свободен "експресионизъм", технологически феномен и жив пърформанс на времето, в което живеем и бъдещето, което ни предстои. Догматичното връщане към 60-те години в презентация на моден аутфит и авангардността в края на 90-те години на миналия век отдавна са извън тендеция... sorry!

Вашите мнения за събитието и дизaйните очакваме долу в коментар.

А, повече снимки, в галерията по-горе>>>
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.