Следва

Test Drive: Kiss those LANCOME juicy lips, baby!

Тайната на красивата коса се крие в... КУХНЯТА: 5 бързи и лесни DIY маски

Хората казва, че косата крие скрита енергия и много, много тайни!...

Hair преди 6 години

Хората казва, че косата крие скрита енергия и много, много тайни! Вероятно е точно така, защото бляскавата и добре поддържана грива може да влюби всеки в себе си или пък да изкуши онзи супер готин пич, който го е срам да ни заговори...

Летният сезон обаче е изключително трудно да се радваме на здрава и красива коса, защото тя е жертва на слънчеви лъчи, морска вода и какви ли не още фактори, които безпардонно я превръщат в изтощена и разплетена метла,

Ние обаче имаме решение! И то се крие не къде да е, а на най-неподозираното място - КУХНЯТА! Защото именно там може да намерим няколко продукта, които ще възстановят и подхранят гривата ни. Непременно трябва да опитате тези невероятни маски. Лесни и бързи за приготвяне в домашни условия, те са истинско прераждане за косата.

Маска с мляко и мед




Тази маска е подходяща за всякакъв тип коса, особено добре подхранва сухата и изтощена. Антиоксидантите, които се намират в зехтина допринасят за подхранването на скалпа и растежа на косата. Медът е овлажнител и абсорбира влагата, докато полезните протеини на киселото мляко помагат за укрепването и възстановяването на косата.

Съставки:
2 супени лъжици кисело мляко
1 супена лъжица мед заедно със зехтина( 1 супена лъжица ), се загряват в малък съд, след което ги прибавете към млякото. Разбъркайте добре и нанесете вече готовата смес, като започнете от краищата и стигнете до скалпа. С масажиращи движение разнесете маската в корените, за да стимулирате кръвообращението.
Изплакнете след 30 – 45 минути.

Моринга маска



Олиото от моринга действа благоприятно на косъма. Подхранва косата и скалпа, подпомага за растежа, също така предпазва от накъсвания на краищата. Медът осигурява влагата в косъма и защитава корените, оставяйки косата силна и добре подхранена . Авокадото осигурява кремообразна текстура на маската, хидратира косата, успокоява скалпа и предотвратява пърхота.

Съставки:
1 с.л. масло от моринга
1 с.л. мед
1 зряло авокадо
Всички съставки миксирайте в блендер до постигане на кремообразна смес. Вече готовата смес нанесете, върху влажна и чиста коса, масажирайки скалпа .
Увийте косата с кърпа и стойте с маска 30 минути.

Укрепваща маска със спирулина



Поддържа здрава косата и помага за растежа.

Съставки:
1 с.л. органична спирулина
2 с.л. вода или лимонов сок или сок от лайм
½ с.л. мед
Добавете още вода, ако е необходимо за желаната консистенцията.
Нанесете върху мокра коса, като започнете от скалпа и стигнете до краищата. Стойте около 20 минути и изплакнете обилно.

Овлажняваща кокосова маска



Ако косата ви е суха, тази маска е точно за вас. Кокосовото мляко и зехтина са подходящи за възвръщането на мекотата на косата, а и уханието им е страхотно!

Съставки:
Смесете ¼ чаша кокосово мляко и 1 ч.ч. зехтин (или повече за много суха коса)
Нанесете внимателно и обърнете повече внимание на краищата.
Увийте косата в топла кърпа за 20 минути и изплакнете.

More Hair