Следва

ЧРД, Джей Ло: 50 All Time визии на поп дивата

Fashion Starter: Happy Socks или как се изгражда бизнес империя… за чорапи!

„Работата е игра“ – е веруюто на Виктор Тел, което го довежда до успеха…

All fashion преди 6 години

Вероятно вече сте запознати с шведския бранд Happy Socks. Магазини, като Opening Ceremony и Scoop, с гордост излагат на рафтовете си продуктите на марката. Оригиналният дизайн на чорапите на Happy Socks, както и ярките им цветове, неминуемо привличат към себе си всички погледи.



Марката, основана през 2008 г. в Стокхолм, стана важен член от семейството на модната индустрия, променяйки пазара на чорапи завинаги: сега тази част от облеклото ни е не само нещо, което е удобно и необходимо, а е дреха, която, освен всичко останало е и адски шик. Чорапите на бранда са като уникален аксесоар, допълващ цялостната визия и стил на облеклото.

Но каква история стои зад името Happy Socks? Защо точно тези чорапи са толкова…happy?
Това ще ни разкрие съоснователят и творчески директор на марката Виктор Тел.

 
Виктор Тел и Микаел Сьодерлинд

„Името беше вдъхновено от приятелите ми. Всички те, когато се чувстваха тъжни и разочаровани, се обличаха с най-цветната дреха, с която разполагат, за да приповдигнат духа си“, разказва Виктор. Всъщност тъкмо това въплъщават в себе си чорапите на Happy Socks – приповдигнат дух и радост. Дизайните на продуктите са с ярки неонови цветове, обрисувани с акули, близалки, цветни ивици и точки, или с някакви приказни създания.

Повечето предприемачи биха казали, че ще отнеме години бизнесът да потръгне, а камо ли да стане толкова успешен. Но Виктор Тел и Микаел Сьодерлинд (съосновател и главен изпълнителен директор на Happy Socks) подходиха съвсем нетипично, показвайки ни, че понякога е добре просто да рискуваш и да скочиш в дълбокото: „И двамата имахме мания по чорапите. Те имаха потенциала да станат забавен начин да направиш външния си вид оригинален и ярък. Преди да кажа на Микаел за идеята си, не откривах това, което търсех, за да започне бизнесът. Но когато му споделих идеята, той, бидейки бизнесмен, стартира всичко в рамките на четири седмици“, разказва още Тел.

Движейки се бързо напред, около десетилетие по-късно, Happy Socks става истинска глобална империя за чорапи, правейки забележителни колаборации с модни икони като Айрис Апфел и брандове гиганти като Adidas.
Освен богатата гама от „весели чорапи“ за мъже, жени и деца, дуото разшири идейните си принтове, отпечатвайки ги и на бельо, както и създавайки специална (и още по-„весела“) линия чорапи за мъже.

  

Сега Happy Socks са готови да се изкачат на следващото стъпало. За предстоящия есенно-зимен сезон, брандът се сдоби с нов, женски поглед върху идеите си, назначавайки свежата дизайнерка Паула Масо в своя борд, която ще помага за новата женска линия, наречена Hysteria: „Това ще бъде отделен самостоятелен бранд, който ще разказва различни истории. Идеята за Hysteria се отличава от класическите ни продукти. Тези чорапи ще бъдат по-гъвкави, ще използваме различни материали и дължини, които ще позволяват различни начини на носене на продуктите. Някои ще бъдат перфектни за парти-вечер, други ще са перфектни за официалната ви визия… Дизайните на тази линия ще следват настоящите трендове, желанията и нуждите на клиента“, казва Виктор.

В допълнение към всичко това, през септември три страхотни колаборации ще се разпръснат по магазините: Steve Aoki-колекцията, която е вдъхновена от бонбонените цветове на тортите, sugar skull-heavy-колекцията, в която ще видите произведенията на изкуството на невероятната татуистка Мегън Масакър, и още една възпоменателна линия, която е вдъхновена от анимацията Yellow Submarine.

Разбира се, нищо от това не би било възможно, ако няма отдаденост в проектите. Затова поне е категоричен Виктор Тел: „Всички проекти, които човек иска да стартира, не трябва да бъдат просто странични такива. За да може нещата да донесат своя успех, те се нуждаят от пълния ви фокус върху тях, а това отнема време. Отстрани може да изглежда така, сякаш ние сме големи късметлии с нашия бизнес, но зад него наистина стои много упоритост и труд. И не, не можете да успеете в бизнеса, ако единствената причина, за да го започнете, са парите. Трябва ви много по-истинска причина, която да ви накара да искате да се занимавате с това.“


Въпреки отдадеността си към работата, Тел живее според своето мото „Работата е игра, а не работа“, което кара екипа на Happy Socks да изглежда просто като банда купонджии. Но Виктор има основание да стои зад думите си: „Ако работата ви е забавна и страхотна, то тя се превръща в игра. Ако работите, но обичате това, което работите – то вие играете, а не просто работите. Затова е много важно с какво се захващате.“


Какво предстои на Happy Socks занапред? Виктор има някои идеи в главата си: „Мечта на мечтите ми е да направя колаборация с Бил Мъри. Би било просто невероятно! Бил няма нищо общо с нашия бранд, но това прави идеята още по-забавна.

С екипа се шегуваме, че трябва да изпратим първия „весел чорап“ в космоса. Защо да не изпратим там горе няколко комплекта?!“

Няма никакво съмнение, че бъдещето на бранда Happy Socks ще бъде интересно. Няма и да се учудим, ако в скоро време видим астронавтите, оборудвани с пастелни чорапи на карета. Ако Виктор Тел си мечтае за това, то тогава то е напълно възможно…

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.