Следва

Ето и кой спечели четвъртия ваучер на стойност 100лв. от играта ни със Sasa Asian Pub!

Стартът на "Визия за София" вече е факт

На пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова...

All About Life преди 6 години

На пресконференция с участието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, председателя на Общински съвет Елен Герджиков, главния архитект на общината арх. Здравко Здравков и директора на ОП Софпроект - ОГП арх. Любо Георгиев беше поставен официален старт на инициативата “Дългосрочна визия за развитие на София и крайградските територии” (Визия за София).

Проектът има за цел да опише града, в който искаме да живеем, с участието на всички заинтересовани страни и да послужи за основа на предстоящата актуализация на Общия устройствен план на столицата. Задачи на Визията са анализ на моментното състояние на София и създаването на механизми за устойчиво взаимодействие между заинтересованите страни. Проектът е инициатива на Столичeн общински съвет и ще послужи за основа на всички бъдещи стратегии за развитие на града до 2050.



Ръковидителят на Визия за София арх. Любо Георгиев представи как ще протича работата по инициативата, която включва събиране, обобщаване, създаване, дискутиране и анализ на информацията по всички теми, свързани с бъдещето на София. Процесът се координира от екип Визия, който работи за постигането на максимално включване и информиран диалог между всички участници.

Екипът подпомага всички заинтересовани страни да споделят информация, да генерират идеи и да предприемат реални действия за решението на различни проблеми, събира, обобщава и представя знанията за реалното състояние на града и предложенията за развитието на София.



В летните месеци на 2017
ще бъдат събрани наличните данни за града, а през есента ще започне публичното дискутиране на различните теми. На основата на дискусиите, през пролетта на 2018 ще бъде предложен работен вариант на Визията, който отново ще бъде дискутиран от широката общественост чрез информиран диалог.

През есента на 2018 Визията следва да бъде приета от Столичен общински съвет, за да служи като платформа за развитието на София и устойчива система за дълготрайно взаимодействие. Проучванията, изводите и анализите, генерирани в процеса на работата по Визия за София, ще бъдат основа на работата по актуализацията на Общия устройствен план на Столична община, която ще започне през следващата година.

 

More All About Life