Следва

Dare U: Пица на крак

Дизайнери за следене: Сръбският Жан Пол Готие - Ана Любинкович

Ретро-футуризъм, етно-гламър, софистициран-кич...

All fashion преди 6 години

Ретро-футуризъм, етно-гламър, софистициран-кич, това са главните компоненти на младия сръбски бранд и дизайнер Ана Любинкович - дипломиран живописец на Академията за Изящни Изкуства в Белград.

Своята първа колекция тя стартира през 2004 година и оттам нататък не престава да работи и представя по минимум 2 модни колекции на година, допълнени с модни аксесоари като обувки, чанти и т.н.









"Party breaker"

За себе си казва, че винаги избягва модните тенденции, за да изпъкне личният й почерк. Модното изкуство на Любинкович се отличава със скулптурни форми, уникални кройки, ярки и живи цветове, интересни стилизации на ръчно изработени десени, генерално вдъхновени от барока до ден днешен.




By the way
Модният лейбъл на Ана, от 2012 година, е обогатен с втора подмодна линия "А" - или с по стриктни думи, прет-а-порте, индустриална мода в мини модни серии на фешън парчета от висококачествени материали. Целта на линия "А" е световно да се разшири сръбския моден подиум чрез индустриалната мода.





Готие, защото:
Самият принцип на интерпретация в дизайна, като композиционна стилистика и цветова гама подхождат на Жан Пол Готие. Естесвено не мислим за плагиатство, даже отправяме големи похвали за смелостта на Ана, като експериментален и доста храбър дизйнер, който все пак твори на Балканския полуостров, където модната публика, за съжаление в балкански мащаб е сиромашки едуцирана - пластмасовите кристали не са всичко в живота.








About inspiration
Започва от дъното на природата и се въздига към космоса.



Защо Ана Любинкович е дизайнерът, който трябва да следим?
Интересни дизайни, сами по себе си уникални, като детайли в стайлинга разчупват и модернизират ("еклектизмът" е по-уникален от минимализма). Прекрасна палитра, изобилие на цветове и нюанси - черното не е стил. Нека внесем цвят в очите, повече.

More All fashion