Следва

Пеещите обувки

Най-голямата гейминг зала отваря врати на Comic Con България

Създателите на League of Legends идват със собствена зона в рамките на фестивала...

Events преди 6 години

На Aniventure Comic Con ще бъде изградена най-голямата гейминг зала в България. Всеки посетител ще може да се включи в някой от десетките турнири по най-популярните игри у нас или просто да поиграе свободно в някоя от зоните, а в паузите ще може да гледа битките на най-добрите български отбори по CS: GO и League of Legends на голямата Omen by HP сцена.

Голямата новина е, че за първи път играта League of Legends ще има собствена зона на събитие в България, благодарение на AOC, Logitech и Desktop.bg. Зоната ще се простира на над 300 квадратни метра и дори ще има малка сцена за шоумачове и предизвикателства към Rioters, косплеъри, известни стриймъри и дори професионални отбори. В тази зона ще бъдат на разположение и 20 машини с напълно ъпгрейднати от Riot акаунти, а всеки косплейър, дошъл в зоната с впечатляващ LoL костюм ще получи специален LoL goodie bag с оригинален мърч от производителите на играта. Различни, оригинални награди ще очакват и почти всеки дошъл да поиграе на щанда на League of Legends. Помислено е и за феновете на настолните игри – 2 комплекта Mechs vs Minions (официалната настолна игра на League of Legends) ще бъдат на разположение, а обучен екип ще въведе в правилата всеки желаещ да тества играта.

В съседна зона пък ще се проведе първи национален шампионат по набиращата огромна популярност мобилна игра Clash Royale с награден фонд от 2000 лева. Всеки желаещ да участва може да се запише на www.clashroyale.bg
На голямата сцена в двата дни пък ще се състезават най-добрите български отбори по CS: GO и LoL за награден фонд от общо 10 000 лева, осигурени от OMEN by HP.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет. Билети ще се продават и на място по време на фестивала на цена 35 лева.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.