Следва

Nivea Q10 plus за здрав и сияен вид + малки съвети

Expert Drive: Михаела VS. Йоана за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

Ние сме жени и въпроси, свързани с поддръжката на перфектната прическа дебнат отвсякъде!

Hair преди 6 години

Отговори - много!

С чаша следобедно кафе в компанията на днешните ни експерти Йоана и Михаела се гмуркаме към велико приключение в търсене на негово величество - ОТГОВОРА!  



Йоана Пенева, 28 години, зодия Скорпион, горд собственик на фризьорски салон Esthète, със супер сили, даващи й титлата L'Oreal Professionnel Expert.

Михаела Николаева, 27, Козирог, съвременната Wonder Woman - лице на Serie Expert от L'Oreal Professionnel. Експерт, покоряваща нови територии с призванието на модел и "скрити/тайни" сили, за които разбираме в следващите редове.

И, разбира се, основният герой - Serie Expert Vitamino Color от L'Oréal Professionnel, който ни следва безпрекословно в това приключение.




(Серия Vitamino Color: Експертната грижа, обогатена с A-OX комплекс за запазване на интензивността на цвета на косата и съживяване на блясъка.)

V.S: Влизайки заедно в играта, споделете скритите си сили, какво ви прави експерти?
Йоана: От вече близо 11 години се занимавам с фризьорство, от две съм в обучаващия екип на Академия Л’Oреал България. Студиото ни е част от групата салони "Salon Expert"леновете й отговарят на високо техническо ниво на фризьорските услуги/. От 6 години имам собствен бизнес и отчитам, че в част от ситуациите натоварвам хората около себе си, но знам, че за да се получи хубав краен резултат и продукт, е необходима страхотна дисциплина.



Михаела: Какво ме прави професионалист ще посочат хората, с които работя. Надявам се, има какво да кажат. Аз се старая максимално до ден днешен, въпреки че от 8 години се занимавам с това поприще и съм свикнала безкрайно много с работата.
Независимо дали съм на снимки за списание или нещо друго, винаги се опитвам да съм максимално коректна и навреме. Старая се, ако е възможно, да съм се наспала, това за мен е супер важно. Понякога се изисква голяма физическа подготовка, не всеки осъзнава какъв труд стои зад една добра сесия.

Аз дълбоко вярвам, че никой не е длъжен да търпи настроението и личните ти проблеми. Отиваш на работа с мисълта, че си задължен да бъдеш професионалист на 120% и да вложиш абсолютно всичко. За да си уважаван и работиш лесно с хората, трябва да се стараеш да си максимално коректен. Много вярвам в това.

V.S.: Йоана, кои са най-важните стъпки в грижата за косата? Поемаме риска да се повторим, но не ни омръзва да си сверяваме часовника.
Й.: Диагностиката! Ще дам за пример моя partner in crime - Михаела, която боядисва косата си в почти естествен цвят, което значи, че не я третира прекалено. Важно е да се знае колко често човек мие косата си вкъщи. Това е необходимо, за да разбера какво ще е нужно за дадената коса. В случая с Михаела нямаме прекалени изтощавания, затова и работим със серията Vitaminо.

Стъпките за перфектна коса, съвсем конкретно:

- диагностика
- измиване с шампоан Vitamino Color
- поставянето на грижа Powermix Vitamino Color и Inforcer
- стайлинг със спрей на Vitamino Color 10 в 1
- постигане на прическа тип небрежен вид

П.С. Като цяло Михаела има много хубава коса… което улеснява работата и всъщност е най-важната предпоставка.



V.S.: Вярна ли е "малката обществена тайна" с 500-те разресвания с чиста четка?
Йоана: Като цяло човек трябва да се разресва ежедневно, за да може да се освободи от косата, която пада.
За да изглежда косата по-добре и да не се оплита, препоръчвам Спрей-грижа на vitamino color 10 в 1.  Вълшебен е, може да се слага ежедневно на косата и позволява на човек много лесно да се поддържа вкъщи.

V.S. Имаш пет минути да спасиш положението, какво правиш?
Михаела:
Понякога ми се налага всеки ден да съм на снимки, а за всеки мой ангажимент трябва да съм с чиста коса. За 5 минути мога да си сложа маската Vitamino Color или Inforcer, те действат за точно три до пет минути.

А по принцип - сядам, пускам музика, която да ме зареди и да ми даде време да помисля, да реша какво мога да направя и какво не трябва да правя. И след точно 5 минути съм нов човек. Музиката ме отпуска, дава ми идеи и ме надъхва.



V.S: Искаме това парче, кое е то?
Михаела
: Много са, но любимо ми е Loft music на The Weeknd.
 
V.S.: Трите златни правила на експерта?

Йоана:
- професионализъм
- усмивка
- точност



Михаела: На първо място грижата за себе си, особено в моята сфера е невъзможно да не полагаш услия и да очакваш някой професионалист да те спаси. Хармонията между вътрешното и външното състояние също е от съществено значение.

V.S. И още нещичко, съвсем от кухнята?
Йоана:
Винаги гоня максимума! Имам една много хубава фраза, ако може така да се каже - правилото на петте "П"-та: Прилежната Подготовка Предотвратява Посредствено Представане. Като цяло винаги се стремя да изпипвам детайлите, защото смятам, че всъщност това характеризира дадената работа. За да изглежда нещо перфектно и да се харесва на хората, то просто трябва да бъде изящно откъм детайли. Може би, това е водещо при мен, в моята работа.

Михаела: Инат. Аз съм безкраен инат, не знам откъде идва, но просто всичко трябва да се случи.



V.S. Твоите най-малки от важните тайни са?
Йоана: Ха-ха,… то, аз, все към усмивката вървя, но моята тайна като експерт е: след измиване да се полага грижа за възстановяване. Най-бързо и най-лесно е след шампоан да се използва възстановяваща маска. Поддръжката, тя, разбира се, е индивидуална за всеки. Например аз слагам блясък, защото моята коса е по-суха и винаги след терапия за блясък става по-лъскава и много по-красива. Използвам серия Wet Domination от Tecni.Art, която е специално за това.



 

Михаела: Аз пък не мога да пазя тайни, затова и нямам такива.

V.S. : Добре, де, тогава каква е твоята НЕтайна?
Михаела: Колкото и да е странно - не притежавам абсолютно никакви гримове. Не мога и да се гримирам. За толкова време в този бранш така и не се научих. Голяма мъка ми е, когато се налага да слагам очна линия. Всъщност с времето все повече ми се получава, но в ежедневието залагам на съвсем лек BB крем и спирала. Не слагам червило, защото се чувствам като запечатана, обхваща ме някаква клаустрофобия и започвам да се изнервям. Колкото по-натурално, толкова по-добре!

V.S. Добре, а какво прави Йоана, когато дойде клиент, който по никакъв начин не поддържа косата си?
Йоана:
Първо, за да поддържам бизнеса си добре и професионално, трябва да започна от едно и също ниво с клиента и при всяко следващо посещение да гоним все по-добри резултати. Винаги давам съвети, специално за избора на подходящи продукти. След като изберем серията, задължително подстригваме. Няма такива: „Искам дълга и здрава коса, но без ножица“. Ако косата е къса и се поддържа една дължина - всеки месец трябва подстригване; при средна дължина - през месец и половина, като винаги препоръчвам през този период поне два пъти в месеца да се прави по-дълбока терапия за освежаване - сега с новите Powermix персонализирани маски, това е напълно възможно, при това бързо и лесно.

Михаела:
 НАИСТИНА РАБОТИ!

Йоана: Повечето хора се страхуват и не смеят да се подстригват хубаво, както един фризьор би искал. Истината е, че няма как косата да изглежда добре, ако не премахнем всичко излишно. Впоследствие 99% от клиентите се чувстват страхотно, когато бъдат подстригани и лошата и увредена коса бъде премахната.

 

V.S. Вашият супергерой е?
Йоана: Майка ми! Може да звучи клиширано, но майка ми е човекът, на когото вечно ще се възхищавам и вечно ще е до мен, вечно ще ми помага. Тя е моят супергерой!

Михаела: При мен са няколко: майка ми, баба ми и приятелят ми. Около мен има страхотни хора, на които се възхищавам всеки ден. И всеки ден се изумявам колко много ми дават и тримата. Толкова различни и същевременно еднакви - моите супергерои, които не искам да разочаровам.

V.S.: Михаела, искала си да бъдеш детска учителка?
Михаела: Не, ветеринар.(смее се) Да… също и да фигуристка! Искала съм да бъда хиляди неща, но никога модел. Така се случи, че като бях на 12, майка ми ме записа на курсове в една агенция. Още тогава осъзнавах, че започна ли да се занимавам с това, спирам с нормалния живот.



Подписах договора, и на третия ден вече имах сесия, на 6-ия месец започнах да пътувам и не се спрях 5 години.

V.S.: Как ти се стори тогава? Как възприе всичко? С какво усещане яхна тази вълна?

Михаела: Първата ми дестинация беше Милано. Не бях пътувала никъде сама през живота си, не бях хващала карта (тогава още пътувахме с карти на града). Всичко се завъртя толкова бързо, започнах веднага да работя в Милано, после Истанбул, Лондон, Маями, Барселона, Ню Йорк, пак Маями и 5 години минаха неусетно. Време, в което вече бях живяла навсякъде, бях видяла всичко, бях правила всичко.

V.S.: Какво си взехте една от друга вие двете?
Йоана: Оглеждам се в нейната точност и сериозност.

Михаела: Йоана може би е 100-хилядният човек, който казва, че позитивизмът помага да се справиш с живота. Може би е време да се огледам в това нейно качество и да започна да разсъждавам по един малко по-позитивен и лек начин. Да съм по-спокойна. Към рецептата "Перфектен реалист" да добавя щипка позитивизъм.  


За да разберете коя е най–подходящата серия за вашата коса и от кой шампоан, балсам, маска или текстуриращ продукт се нуждаете, доверете се на експертния съвет на вашия фризьор L’Oréal Professionnel.

More Hair