Следва

SOLAR SUMMER 2017 продължава с Pan-Pot и Jamie Jones

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 1 до 6 август

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Кино фестивалът:



Лято, вечер, звезди, луна и всичко това споделено с един страхотен филм. Културният център G8 заедно с Euro Cinema ще се погрижат за вашето настроение в продължение на 10 дни. Кино за пътешественици- така се нарича техният общ проект, единственото, което трябва да направите е да изберете своята дестинация.
Всяка вечер от 3 август до 13 август, ще можете да попътувате в света на киното, под открито небе.
Билети – 7 лв. / 5 лв. учащи и пенсионери


Партито:



И разбира се, не може лято без музика и парти. За една дива и разтърсваща вечер, Маймунярника подготвя специална изненада с още по-специален гост… Crazy Town ще бъдат главните виновници за лудата и незабравима вечер.

Събитието ще се проведе на 3 август (четвъртък), 20:00, 10-15лв.

Изложбите:



С началото на месеца се откриват 2 изложби, които ще ви потопят в света на изкуството.
„Новите картини“ на Галерия „Лоранъ“ е изложба, която ще представи едни от емблематичните български живописци от началото на XX в. като: Марин Устагенов, Борис Денев, Данаил Дечев, Жорж Папазов, Златю Бояджиев, Бенчо Обрешков и др.

Откриването е на 1 август, а експозицията ще остане до 1 септември 2017г.


Галерия „Контраст” също готви изложба на български художници и скулптури с произведения от последното десетилетие. Експозицията включва 49 творби подбрани от проф. Аксиния Джурова.

В „Летния салон“ на галерията ще имате възможност да се срещнете с поетичния лиризъм на Греди Асса, запленяващата носталгичност на Милко Божков, сложния, от ярка тоналност до монохромност, колорит на Аршак Нерсисян, фюжъна на Румен Рачев, експресията на Сашо Костов, постимпресионистичните интерпретации на градините в платната на Алисия Санча, живописния мистицизъм на Веско Велев, изгубените светове на Цветан Колев, притихналата природа на Надя Станчева.

Изложбата може да посетите от 1 август до 7 септември 2017г.

Гурме събитието:



Мащабно двудневно събитие се очаква да залее с парти настроение всички присъединили се към него. Ritual Gatherings е невиждана досега парти концепция, която има за цел да свързва хората, музиката, храната, изкуствата и различните гледни точки в едно колаборативно изживяване. Място, на което да задоволим всичките си сетива.

Събитието ще се проведе на 5 и 6 август, като първата му спирка ще бъде в бар Ботаник, намиращ се на брега на плаж Червенка.

В него ще се включат добре познати имена от българската клубна сцена –Shosho, The Foreigners, Anatolkin, MEDO, Peppou, Soulful Traveller, Stefan Popov и Valdy, а специално за събитието от Барселона пристига и мексиканецът Габриел Еспиноса – Gemm. Master Chef 2017 Божана Кацарова ще представи своята лична интерпретация на истинско гурме изживяване, което ще съпътства различните части на деня.
През двата дни гостите ще имат възможност да се насладят на специално селектирана музика, гурме, различни спортно - развлекателни дейности и местни производители, които ще допълват и изграждат естествената атмосфера на събитието.

Куверти за Ritual Gatherings вечерята от Божана Кацарова вече могат да бъдат закупени : https://event.gg/6775/

Изживяването:



За тези, които не могат да отскочат до морето за 5 и 6, за да похапнат от гурме изненадите на Божана Кацарова, имаме също толкова примамлива оферта за обяд или вечеря с неустоима гледка.

Наскоро отвори врати ресторант The View, който се намира на 24-я етаж на бизнес сградата на "Милениум център". Освен с панорамната си гледка, ресторантът предлага разнообразно меню, а цените са повече от достъпни. 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?