Следва

Fashion Starter: Стопроцентовото попадение Наташа Рамзи-Леви

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата проция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

За ранната сексуализация


Гневна вълна се надига в интернет пространството, отправена към британския high street бранд Primark. Поводът за недоволството на немалко родители са пуснатите в продажба сутиени, ориентирани към момичета на възраст 7-13 години, които идват с етикет "My First Bra", но и също така, забележете, подплънки.


В отговор на десетките коментари и дори заплахи от страна на родителите, че ще направят протест, за да свалят въпросните сутиени от рафтовете в магазините, говорители на Primark заявяват: Линията "My First Bra" е създадена и конструирана със замисъл за подкрепа, комфорт и скромност, а всичко това е също така съгласувано с британските закони за детско облекло. Формата на сутиена не цели да подобрява външния вид на младите момичета, самият дизайн е широко разпространен и се продава от много други подобни брандове."

Boohoo и plus-size таксата


Добре познатият high street бранд Boohoo често търпи нападки от страна на своите клиенти заради избора на модели за своята plus-size линия. Клиентите открито заявяват, че моделите не са достатъчно plus-size, за да рекламират въпросната линия, а споровете продължават ли продължават...

Последната случка обаче около plus-size дебатите се върти около нарастващите съмнения на потребителите, че брандът таксува с няколко паунда повече дрехите от по-големи размери. Съмненията са повдигнати от организаторите на кампанията "Free to be okay with me", които прилагат снимките на две идентични на пръв поглед модела рокли - една от редовната серия, и друга от plus-size серията. Интересното при роклите е, че едната е с пет паунда по-евтина, за коя точно говорим, предполагаме, досещате се сами...

А изявление по въпроса от страна на Boohoo все още няма...

Отново недоразумения


Zazzle.com е онлайн платформа, която предоставя на потребителите и продаващите стоката си там дизайнери възможостта да персонализират всеки един продукт с цвят и послание.

Системата позволява нанасянето на всякакъв вид модификации върху продуктите, облечени върху моделите. Тук обаче идва и очебийният проблем с тишъртите с послания от рода на "Black Girl Magic", провокирани от движението "Black Lives Matter", облечени върху бели модели. Освен нелогично, представянето е и още обидно във всеки един аспект...

Когато шрифтът куца...


Изборът на шрифт е от съществено значение при представяне на продукт, това го знае всеки. Грешки обаче, уви, се допускат, а резултатите нерядко са комични. Такъв е и случаят днес - американският онлайн магазин Belle Chic пуска на страниците си модел платнена чанта с надпис "My favorite color is glitter", който обаче заради избора на шрифт се чете по-скоро като "My favorite color is Hitler".


В следствие на забавното недоразумение, чантата добива голяма популярност в интернет, а от Belle Chic се извиняват за грешката и представят чантата с нов, много по-подходящ принт.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.