Следва

Fashion Starter: Стопроцентовото попадение Наташа Рамзи-Леви

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата проция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

За ранната сексуализация


Гневна вълна се надига в интернет пространството, отправена към британския high street бранд Primark. Поводът за недоволството на немалко родители са пуснатите в продажба сутиени, ориентирани към момичета на възраст 7-13 години, които идват с етикет "My First Bra", но и също така, забележете, подплънки.


В отговор на десетките коментари и дори заплахи от страна на родителите, че ще направят протест, за да свалят въпросните сутиени от рафтовете в магазините, говорители на Primark заявяват: Линията "My First Bra" е създадена и конструирана със замисъл за подкрепа, комфорт и скромност, а всичко това е също така съгласувано с британските закони за детско облекло. Формата на сутиена не цели да подобрява външния вид на младите момичета, самият дизайн е широко разпространен и се продава от много други подобни брандове."

Boohoo и plus-size таксата


Добре познатият high street бранд Boohoo често търпи нападки от страна на своите клиенти заради избора на модели за своята plus-size линия. Клиентите открито заявяват, че моделите не са достатъчно plus-size, за да рекламират въпросната линия, а споровете продължават ли продължават...

Последната случка обаче около plus-size дебатите се върти около нарастващите съмнения на потребителите, че брандът таксува с няколко паунда повече дрехите от по-големи размери. Съмненията са повдигнати от организаторите на кампанията "Free to be okay with me", които прилагат снимките на две идентични на пръв поглед модела рокли - една от редовната серия, и друга от plus-size серията. Интересното при роклите е, че едната е с пет паунда по-евтина, за коя точно говорим, предполагаме, досещате се сами...

А изявление по въпроса от страна на Boohoo все още няма...

Отново недоразумения


Zazzle.com е онлайн платформа, която предоставя на потребителите и продаващите стоката си там дизайнери възможостта да персонализират всеки един продукт с цвят и послание.

Системата позволява нанасянето на всякакъв вид модификации върху продуктите, облечени върху моделите. Тук обаче идва и очебийният проблем с тишъртите с послания от рода на "Black Girl Magic", провокирани от движението "Black Lives Matter", облечени върху бели модели. Освен нелогично, представянето е и още обидно във всеки един аспект...

Когато шрифтът куца...


Изборът на шрифт е от съществено значение при представяне на продукт, това го знае всеки. Грешки обаче, уви, се допускат, а резултатите нерядко са комични. Такъв е и случаят днес - американският онлайн магазин Belle Chic пуска на страниците си модел платнена чанта с надпис "My favorite color is glitter", който обаче заради избора на шрифт се чете по-скоро като "My favorite color is Hitler".


В следствие на забавното недоразумение, чантата добива голяма популярност в интернет, а от Belle Chic се извиняват за грешката и представят чантата с нов, много по-подходящ принт.

More All fashion