Следва

Семейство Джексън почетоха Майкъл с Versace

Колекции Есен-Зима 2009 - List of The Best

По време на модните седмици през Март, когато повечето дизайнери представиха работата си за сезон есен/зима...

All fashion преди 14 години

По време на модните седмици през Март, когато повечето дизайнери представиха работата си за сезон есен/зима 2009/10 поредната порция гледни точки и дизайнерски интерпретации обогатяваха и радваха модисти, редактори и публика. От наистина много красиви неща, които заслужават дори аплодисменти, видяхме и не малко твърде лоши изпълнение, върху които ако не стоеше името на лейбъла, може би нямаше да просъществуват дълго. И, разбира се, компромисните, за които бихме платили повече в името на етикета, отколкото в името на дрехата.

И като за начало ти представяме първо Най-добрите колекции за сезон есен-зима 2009/10.

И така, след дълго и обстойно преразглеждане на всяка една колекция поотделно, ние сме категорично за Chanel, Ann Demeulemeester, Burberry Prorsum, Dsquared2, Max Mara и Proenza Shouler. Всички тези марки представят колекции, които те карат да кажеш “wow”, които те карат да мечтаеш за дрехата, без значение от цената й. На база популярност на лейбъла, материи, силует, конструкции, форми, дизайнерски отпечатък и развитие през годините нашата list of the best се подрежда така:

Proenza Schouler



Този лейбъл не е нещо, което виждаме за първи път, но пък го нареждаме сред най-добрите предложения именно защото двамата американски дизайнери ни представят семпли, но смели в детайлите облекла, с ретро минало, но с поглед към бъдещето.

Max Mara



По принцип Max Mara не е лейбъл, който може да те накара да се влюбиш в някоя дреха, но пък тази колекция на марката е наистина много добра. Допада ни изборът на меки кафяви тонове, нежни силуети, които обгръщат тялото и ретро конструкции, които създават впечатлението на фина, елегантна жена със стил.

DSquared2 е марка, която преобръща нещо в теб всеки път, когато гледаш тяхно ревю.



Това се дължи на факта, че двамата канадски братя са супер смели в избора си на материи, десени и силуети, като доста често се получава така, че аутфитите са прекалени и дори комични. За предстоящата зима обаче двойката предлага смели решения, подходящи за улицата, а жилетките, късите кожени якета и джинсовите облекла са прекрасно дизайнерско изпълнение.

Chanel не може да те изненада кой знае колко много по простата причина, че Карл Лагерфелд достатъчно добре се придържа към стила на Мадмоазел, която налага модата на семплите и изчистени облекла.



И все пак колекцията за сезон есен/зима 2009/10 е малко по различна от предишните, защото много се приближава до оригиналите, които Коко е правела в 20-те години на миналия век.

Ann Demeulemeester често е трудно да бъде разбрана.



Не само заради факта, че дрехите й понякога са доста трудни за обличане и като цяло екстравагантни, а и заради това, че белгийката поставя модата на друго ниво и я представя не толкова като преходна мода, а по скоро като изкуство, което отразява автора си. Колекцията й за зимния сезон обаче е много добра и в сравнение с работата й през последните няколко сезона – направо вълнуваща. И стига до сърцата дори и на по-комерсиалната публика. Това според нас се дължи на факта, че работата й по тази колекция силно напомня творенията й от началото на кариерата й.

Burberry Prorsum e лейбъл, който е ясно, че винаги ще те впечатли.



Не само заради класическия тренчкот и копринените поли, а и заради новото си рекламно лице. Все пак когато Ема Уотсън изглежда по този начин, няма как да не ти се прииска да си купиш нещо с етикет Burberry.

Контрастът или list of the worst очаквай утре.

More from View Sofia

More All fashion