Следва

10 дестинации, които може да обиколите за 10 000 евро

Джинджифил, канела и киви за прочистване на тялото!

Когато искаме да отслабнем е важно не само да осигурим балансиран хранителен режим...

Health преди 6 години

Когато искаме да отслабнем е важно не само да осигурим балансиран хранителен режим, но също така и да изберем правилните напитки. С тях можем бързо и без излишно усилие да сваляме килограми и да чистим организма си от токсини. Друго предимство на напитките за отслабване е високото им съдържание на витамини и минерали.



Напитките за отслабване и прочистване на тялото са един вид почистващо средство за вътрешните органи, кръвта и организма като цяло. Те помагат да се изведе от организма всичко ненужно и да се насити с хранителни вещества и витамини.

Токсините са навсякъде около нас, във водата, която пием, в химическите вещества, използвани за приготвяне на храната, а в съвременния свят, дори и във въздуха, който дишаме! Често причината за наднорменото тегло са продукти със съмнително качество. Ето защо е толкова необходимо редовно да се почиства и балансира нашия организъм.


Употребата на изчистващи напитки е най-бързият начин да отслабнем с помощта на органични продукти. Добрата напитка за отслабване съдържа витамини, минерали и билки. Представяме списък на някои от най-ефективните напитки за отслабване.

Meдена напитка с канела



Напитката с канела и мед изчиства организма и стимулира храносмилането. Канелата е известна също с това, че притъпява чувството за глад и ускорява метаболизма. Приготвя се лесно: 1 чаена лъжичка канела се залива с вряща вода и след това се добавя лъжица мед. Необходимо е да се пие сутрин и преди лягане.

Питие с джинджифил, грейпфрут и лимон



За да направим тази напитка трябва да изстискаме сока от два лимона, два грейпфрута, да добавим 200 гр. настърган корен от джинджифил и няколко лъжички мед. Тя не само подпомага загубата на тегло, но също така ще ни зареди с бодрост и енергия през целия ден.

Кафе с канела за отслабване



Кафето е напитката ускоряваща метаболизма и подпомагаща загубата на тегло. Препоръчват го в много диети. Но в комбинация с канела, ефектът нараства. Може да добавяме канела в кафето и да го пием в удобно за нас време.

Напитка от лимон и лют червен пипер



Тази натурална напитка е много полезна за отслабване и за подобряване кожата на лицето. Основното действие на тази напитка е изчистване на храносмилателния тракт, което в крайна сметка води до загуба на тегло. Основната съставка тук е лимона. Всички компоненти на този коктейл могат да бъдат намерени във всяка кухня, така че нека пристъпим към рецептата. Една супена лъжица пресен лимонов сок, чаена лъжичка сироп от шипки и малко чили в 250 грама вода. Тази напитка трябва да се консумира през целия ден.

Сок от зеле



Зелевият сок ​​прочиства черния дроб от токсините и подобрява храносмилането. Много е полезна супата с прясно зеле. Можем също да направим сок ​​от прясно зеле. Не трябва да забравяме и за другите плодове и зеленчуци. Например, моркови и круши също са много ефективни в борбата срещу излишното тегло и токсините. Те може да се употребяват заедно със зелето във вид на сок. Може да консумираме зелевия сок заедно с други пресни плодове и зеленчуци.

Чай



Чаят е просто незаменим при изчистването на организма. Чаят премахва токсините и други вредни вещества от организма. Чай от джинджифил, мента, зелен чай и повечето билкови чайове помагат ефективно при свалянето на излишните килограми. Чаят от глухарче предпазва черния дроб и пречиства кръвта. Джинджифиловият чай изчиства организма, допринася за извеждането на токсините с потта. Ментовият чай помага за изчистване на стомаха и облекчава гаденето. Зеленият чай пък понижава холестерола и повишава имунитета.

Здравословен зелен коктейл с киви



киви - 1 бр.
магданоз – 8-10 клончета
мента – 8-7 клончета
лимон - 2 резенчета
вода - 100 гр
За този коктейл се използват само зелените листа, а стъблата може да бъдат оставени за салата. Всички съставки се смесват в блендер с лед и вода.

Kиви с джинджифил



киви - 1 бр.
грейпфрут – 1 бр.
джинджифил - 50 грама
лимон - 1\2
Изключително вкусен и невероятно полезен коктейл. Помага за намаляване на теглото и за повишаване на имунитета! Цитрусите се почистват и нарязват на кубчета, джинджифилът се настъргва на ситно ренде. Всички компоненти на коктейла се разбиват в блендер, след което може да се добави лед.

Изгаряне на мазнините с целина



киви - 1 бр.
ябълка (зелена) – 1-2 броя
целина - 4 стъбла
вода - 100 мл или лед
Целината се смята за продукт с отрицателна калорийност, което означава, че организмът губи за нейното преработване повече калории, отколкото придобива! Всички продукти се разбиват в блендера. Плодовете се почистват и нарязват точно преди приготвянето им и никога не се оставят готовите напитки "за вечерта" или "за сутринта". Витамин C изчезва в рамките на половин час след приготвянето им, а след няколко часа в чашата ще намерим просто вкусна напитка, а не ценен за здравето коктейл.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.