Следва

Започнаха репетициите за най-големия мюзикъл "Оркестър без име"

Четиво в четвъртък: "Семейство по френски" от Саманта Веран

Или иначе казано истинската история за любов, храна и faux pas...

Books преди 6 години

Как се създава “Семейство по френски”? Или иначе казано истинската история за любов, храна и faux pas.

Съдбата на Саманта Веран прилича на приказка, но напълно действителна и изненадващо искрена. Изправена пред тотална житейска криза, Саманта решава да “рестартира сърцето си” и се свързва по интернет с французина, написал ѝ седем любовни писма преди двайсет години. Две години по-късно приказката достига до класическия си романтичен финал - вълшебна градинска сватба с танци, продължили до ранни зори.

Но докато приказките свършват с „и заживели щастливо”, “Семейство по френски” започва оттук. Един французин и неговите две пораснали деца, загубили майка си, една американка и зелените поля на Прованс – това са съставките, от които Саманта Веран е готова да забърка новия си живот. Рецептата на пръв поглед е лесна, но в живота, както и в кухнята, винаги има място за изненади.

Още в мига, в който самолетът каца на френска земя, Саманта разбира, че френската й приказка ще е пълна с неочаквани обрати – включително сърдити тийнейджъри, нашествие от бълхи и езикова бариера, която често се спуска в най-конфузните ситуации. Но когато съдбата ти предлага втори шанс в живота и любовта, не можеш да откажеш, колкото и да е трудно.

Топла и искрена, забавна и сърцераздирателна, “Семейство по френски” събира изпитанията на новото начало, малките ежедневни проблеми и големия празник на любовта. Оформена като шеговита рецепта, книгата включва и съвсем реални френски рецепти, които всеки може да опита у дома. Защото ключът за създаване на щастливо семейство е любовта, а ключалката често е някъде в кухнята.

Саманта Веран е пристрастена към пътешествията, самоук енофил и специалист по френската кухня с необикновен подход към готвенето. През годините обикаля много страни, живее на различни места и се захваща с разнообразни професии, докато един ден не открива, че писането е голямата ѝ любов. Когато не прави преходи от Прованс до Пиренеите и не дегустира вино, Саманта самоотвержено продължава да се бори с френските спрежения.

More Books