Следва

Дизайн за вдъхновение:594 фута в Япония = елегантност и лукс

10 дестинации, които може да обиколите за 10 000 евро

10 дестинации, които може да обиколите за 10 000 евро...

All About Life преди 6 години

Вероятно първият ви въпрос би бил – откъде да се сдобием с толкова пари? Отговорът е лесен – качете снимка тук и я придружете с интересна история, а Canon ще възнагради един щастливец със сумата от 10 000 евро, с която можете да осъществите мечтаната ваканция. А ето и свежи идеи за това къде да отидете:

1. Шри Ланка



Някогашен Цейлон, дом на хора от цели 9 различни етноса, е изключително пъстра държава, богата на исторически и археологически забележителности.
MUST SEE: Планинският манастир Сигирия, датиращ от 5 в. пр. н. е., високопланинският град Нувара-Елия, изграден от английските колонизатори преди повече от 150 години, пещерния храм Дамбула, както и храмът на зъба на Будда (Шри Далада Малигава).
MUST DO: Отидете на сафари из някой от многобройните природни резервати и не пропускайте да опитате вкусния Кралски кокосов орех, който расте единствено на територията на Шри Ланка.

2. Островите на Френска Полинезия



Макар Бора-Бора да е най-познатият и предпочитан остров от групата на Френска Полинезия, други не толкова популярни крият не по-малко забележителни гледки и са подходящи както за почивка на плажа, така и за разходки.
MUST SEE: Любимото място на Пол Гоген – Хива Оа – приказният остров с невероятните гледки.
MUST DO: Гмуркане около остров Рангиора, известен още като „безкрайната лагуна“ – един от най-големите атоли в света, дом на стотици морски видове.

3. Езерото Комо, Италия



Символ на висока класа и изтънчен лукс, езерото Комо едно от най-старите в света и е родно място на редица известни артисти, философи и дори на един папа – Инокентий ХI. То неслучайно е предпочитано място за отдих на световния елит.
MUST SEE: Катедралата Санта Мария Асунта, двореца Бролетто, замъка Барадело и базиликата Сант‘Аббондио. Италия винаги има с какво още да ви впечатли!
MUST DO: Срещу сумата от 10 000 евро можете да наемете луксозна вила в региона и поне за няколко дни да станете съсед на знаменитости като Джордж Клуни, Мадона, Ричард Брансън, Донатела Версаче и други.

4. Аляска



Аляска ще развълнува всеки приключенец с монументални гледки, красиви природни паркове и интересни музеи. 10 000 евро определено ще ви стинат, за да посетите най-впечатляващите от тях.
MUST SEE: Национален парк Денали – един от най-големите в цяла Америка, с обща площ около 6 милиона акра, дом множество едри бозайници и над 167 вида птици. Безспорно в тази графа влиза и едно от най-забележителните природни явления – Северното сияние, което можете да наблюдавате от двата най-големи града в Аляска – Анкъридж и Феърбанкс.
MUST DO: Качете се на кабинковия лифт Mount Roberts. Преживяването неминуемо ще спре дъха ви.

5. Танзания



Занзибар е особено популярна напоследък дестинация, но мнозина не знаят, че островът далеч не е най-забележителното място, което можете да посетите в Танзания.
MUST SEE: Красивото езеро Натрон. Уникалната му розово-червеникава, подобна на килим покривка се дължи на съвкупност от висока алкалност и бързо изпарение. Друга забележителност е каменния град – най-старият функциониращ град, в който се говори суахили, културна столица на Танзания.
MUST DO: Сафари из някой от многобройните природни паркове: Серенгети, Гомбе, Тарангире, Маняра, Нгоронгоро или друг.

6. Ломбок и Малки Здонски острови, Индонезия



Ако искате да се насладите на балийско великолепие, но без досадните тълпи от хора, то Ломбок определено ще пасне на вкуса ви. Там ще откриете красиви плажове, приказни водопади, буен вулкан и сравнително малко туристи.
MUST SEE: Ломбок не е единственият остров от архипелага, запазил автентичния си вид, затова непременно поемете на пътешествие из останалите острови от Нуса Тенгара. Препоръчваме Сумбава, Западен Тимор и Алор – гарантираме ви незабравимо пътешествие!
MUST DO: Непокътнатата природа и автентичният начин на живот са останали непроменени в продължение на стотици години. Опитайте местните специалитети и пробвайте да научите някой от популярните занаяти.

7. Иран



Макар повечето европейци да асоциират Иран с конфликти, тероризъм и краен ислямизъм, посещението там определено ще разбие тези и много други митове. В последните няколко години Иран отново е отворен за туристи и предлага редица впечатляващи исторически забележителности от Персия – дом на една от най-древните цивилизации в света.
MUST SEE: Шираз – дом на поетите, виното и розите, Исфахан – бляскав и космополитен град, разположен около плодородната река Заяндеруд, Язд – един от най-старите градове, който от съвсем скоро е под егидата на Юнеско и Персеполис – един от най-древните и най-забележителни културни средища на Близкия изток, датиращ от 4-5 в. пр. н. е.
MUST not DO: И въпреки, че местното население е изключително добронамерено към туристи, имайте предвид, че жените нямат право да излизат без хиджаб (шал, който покрива част от косата и врата им) и нямат право да танцуват и пеят на публични места. Мъжете пък в никакъв случай не трябва да задяват местни девойки, тъй като лесно могат да се окажат зад решетките.

8. Колумбия



Една доста подценявана дестинация в Южна Америка, която обаче има много какво да предложи на своите посетители – карибски плажове на север, сърф по западното крайбрежие, тропически гори и заснежени планински върхове. Напоследък Колумбия определено се опитва да избяга от кокаиновата си репутация.
MUST SEE: Забравеният град в джунглата Сиерра Невада де Санта Марта – за него се твърди, че предшества Мачу Пикчу само с някакви си 650 години.
MUST DO: Непременно се потопете във вулканичните кални бани Тотумо – пълно регенериране на ума и тялото. Казват, че помагало и при махмурлук. ;)

9. Гранада, Никарагуа



Никарагуа става все по-популярна с всеки изминал ден. Заради топлия климат и колониалната архитектура, често чуваме да я наричат "новата Коста Рика". Посещението там обаче ще опровергае тези нагласи.
MUST SEE: Трите „перли” на града – забележителната катедрала Иглесиа Гуадалупе, красивите орнаменти на Иглесиа ла Мерсед и украсената в канарско жълто Катедрала де Гранада.
MUST DO: Разходка до вулканичния кратер с кристално чиста вода Лагуна де Апойо, поглед от върха на вулкана Момбачо и посещение на някоя от кафените плантации в близост.

10. Хавана, Куба



Богата история, карибски темперамент и дъх на пури – Куба е страна с много и пъстри лица. След окончателното сваляне на ембаргото, наложено от САЩ, тя е все по-достъпна за туризъм.
MUST SEE: От арт галерии до музей на бирата – старата част на Хавана определено ще ви развълнува с пъстротата си. Не пропускайте да разгледате и впечатляващата гробница на Христофор Колумб, която също се намира в града.
MUST DO: Музиката и танците са втъкани в кубинския начин на живот, затова неизменно посетете някой от множеството клубове и потанцувайте салса с местните.

Стягате ли вече багажа?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.