Следва

Колекции есен-зима 2009-10 - In between

Cavalli Haute couture. Възможно ли е?

Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е любимец на голяма част български потребители, има намерение...

All fashion преди 14 години

Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е любимец на голяма част български потребители, има намерение да започне да прави мода haute couture. За най-голямо съжаление на италианския дизайнер, той няма право да прави и представя висша мода, тъй като не е одобрен от Синдиката за висша мода, но това не го спира.

Преди дни той заяви, че има намерение да показва и предлага висша мода, независимо дали ще я нарича така официално или ще се води prêt-a-porter. Дори дизайнерът е отворил ателие в Париж, където клиентките му ще могат да поръчват облекла за специални случаи.

Кавали сподели, че ще прави максимум по 35-40 броя рокли на година, тъй като екипът му не може да смогне да произвежда повече, а и от това няма смисъл.

Единственото, което се чудим, е дали Кавали ще има достатъчно клиенти, за да продава по 40 рокли на година, имайки предвид, че една рокля haute couture на Givenchy струва около 30 000 евро, а френската модна къща има право да предлага висша мода, докато една рокля на Роберто Кавали, независимо дали е изработена ръчно в продължение на 200 часа, се води pre-a-porter и струва близо 40 000 евро.

Явно е, че Кавали има сериозно желание да бъде удостоен с честа да се нарича дизайнер на висша мода, но според нас, тази възможност няма да му се отдаде скоро, докато продължава да предлага облекла със змийски и зеброви щампи.


 

More All fashion