Следва

bTV ще излъчи сериал, вдъхновен от класическата новела „Граф Монте Кристо”

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 7 до 13 август

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 7 до 13 август...

Events преди 6 години

Книгата:
От 4 август вече в книжарниците: „Изкуството да бъдеш продуцент”, задълбочено теоретично пътешествие в областта на филмопроизводството, подписано от проф. Любомир Халачев.
„Филмът е изкуство, а киното – индустрия“, напомня авторът на „Изкуството да бъдеш продуцент“.


Литературната вечер:
Една литературна вечер с кинолегендата Тед Кочев! В зенита на лятото, на 11 август, ни се отваря възможността да се срещнем с живата легенда Тед Кочев, който се завръща в България за премиерата на автобиографичната си книга „Моят живот в киното: Режисьорска версия”, част от престижната поредица „Амаркорд” на издателство „Колибри”.
Подарете си една по-различна августовска вечер с кинолегендата Тед Кочев! Очакваме ви на 11 август точно в 19:00 ч. в градината на Bookies, ул. „Доспат“ 37. Вход свободен!
За повече информация, виж тук.


Мястото:
Световноизвестната верига за кафе Starbucks откри ново кафене в София. Обектът отвори врати в центъра на столицата – на ъгъла на ул. Съборна и ул. Княз Александър I. Това е шестият обект на компанията у нас, с който тя продължава развитието си в страната.

Инициативата:
Нов български университет учреди специална Награда за хуманитаристика в памет на създателя на Университета професор Богдан Богданов. Призът е израз на почит към впечатляващата личност на професор Богданов и продължение на неговото дело и мисия – да подкрепя и развива знанието на всяко едно ниво, в името на младите, амбициозните, можещите, онези, които мечтаят да променят света и средата, в която ние всички изграждаме нашето бъдеще.
Наградата за хуманитаристика ще се връчва ежегодно на 2 ноември, рождената дата на професор Богданов, а безграничната му всеотдайност и нестихващ стремеж към съвършенство са в основата на начинанието. Освен плакет и диплом, състезанието между участващите ще бъде и паричния израз на наградата от 10 000 лв., като е предвидена и втора, поощрителна в размер на 4000 лв., която може да бъде връчена от журито по негова преценка.
Наградата ще се определя на конкурсен принцип и ще се присъжда лица, реализиращи идеи, сходни с идеите на професор Богданов. Кандидатите могат да подадат лично документи или да бъдат номинирани (с изрично тяхно съгласие) от други лица, комитети или организации до 15 септември 2017 г., уточняват от учебното заведение.
Цялата необходима информация относно процедурата за кандидатстване и още много детайли могат да бъдат открити на официалния сайт на НБУ 


Изложбите:
На 10 август, четвъртък от 18:30 ч. галерия Credo Bonum ще представи своята традиционна лятна изложба, която тази година носи името NATURA VIVA. В нея са събрани в неочаквана комбинация 13 художници. Изложбата е отворена до 10 септември 2017г.
Галерия “Credo Bonum”, ул. Славянска 2 (вход от ул. Бенковски),
Работно време: от понеделник до петък 11:00 – 19:00 часа, събота и неделя 15:00 – 19:00 часа

Галерия Дебют ще открие сезона и новата учебна година (на 15 септември) със специална експозиция, озаглавена Lorem Ipsum. Изложбата представя рисунки, илюстрации и типография на избрани моменти от известни детски приказки, класически литературни произведения и авторски текстове на учениците от 11-ти и 12-ти клас, специалност „Илюстрация и оформление на книгата“ в НУИИ „Илия Петров“.
Какво е Lorem Ipsum? Lorem Ipsum е елементарен примерен текст, използван в печатарската и типографската индустрия. Известен факт е, че читателят обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му.
За повече информация, клик тук


Завръщането:
На 4 август излезе първият сингъл от последния 13-и албум на LARA FABIAN - „CAMOUFLAGE”. Вече стартира и предварителната поръчка на албума, който ще чуем на живо на 27-и март 2018 г. в Зала 1 на НДК. Освен новите песни на звездата, ще чуем нейните най-големи хитове като Je T’aime, Je suis Malade, Adagio.
След 20 милиона продадени албума в цял свят и успехът зад последния ѝ платинен албум, издаден на френски - „Ma vie dans la tienne“, LARA FABIAN се завръща на сцената с изцяло англоезичен албум.
Билети за концерта ще намерите в касите на OMV, EASYPAY, EPAYGO.BG, THE MALL, EVENTIM.BG и билетен център НДК на цени от 59 до 159 лева. Всеки, закупил билет за концерта, ще получи албума ‘CAMOUFLAGE’ малко преди концерта на 27 март, лично от екипа на Lara Fabian.


 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?