Следва

Плувците на Dolce&Gabbana

Колекции есен-зима 2009-10 - In between

След като вчера ти показахме кои са най-добрите колекции за сезон есен/зима 2009-10, сега е ред на спорните...

Fashion преди 14 години

След като вчера ти показахме кои са най-добрите колекции за сезон есен/зима 2009-10, сега е ред на спорните дизайнерски предложения.

Смятаме, че тези колекции са интересни, добри, продаваеми, но пък лично на нас ни липсва онзи "wow" ефект, който те кара да мечтаеш за една дреха, който те кара да я искаш и да намериш начин да я имаш.

Но пък независимо от това работата на тези дизайнери е добра и въпреки че не ни показват нищо уникално, те представят приятна и спокойна мода.

Nina Ricci е марка, която по принцип трудно би ни изненадала, първо, защото този лейбъл работи в спокоен женствен стил, и второ, защото представените дрехи винаги са спокойни, по френски кокетни и цветни.
За следващата зима колекцията на марката отново олицетворява френски шик с малките си ролкички, дългите си копринени панталони и копринени ризи обшити с пайети. Колекцията трудно би попаднала в графата на "Най-добрите", но пък определено има доста добри предложения.

По принцип ние сме фенове на френската марка Chloe и на Стела Макартни като техен дизайнер, но за съжаление през последните два сезона не сме очаровани от предложенията й.



Колекцията й за есен/зима е приятна, интересна, но пък твърде много ни прилича на пролетната и за съжаление не виждаме нищо уникално и изненадващо. И все пак Chloe има наистина интересни предложения, като ние сме фенове на пелерините и широките панталони.

Не знаем защо, но в последно време свикнахме модата на Donna Karan да бъде много фина, женствена и модерна.



Най-вероятно и точно поради тази причина сме малко разочаровани от есенната й колекция, която ни се струва груба, скучна и сива и дори можем да я определим като много кризисна. Не сме сигурни от къде идва вдъхновението на дизайнерката, но ни прави впечатление, че работата й за есенния сезон силно напомня на скучните униформи на банковите служителки. Явно кризата оказва влияние и върху идеите, не само върху продажбите.

Още един от нашите любимци ни разочарова.



Marc Jacobs е един от любимите ни дизайнери и сме свикнали да виждаме малко прекалени, цветни, кокектни и много trendy облекла от него. За съжаление за следващия сезон американският дизайнер явно не е имал настроение, защото колекцията е сива, скучна и мрачна. Не че дизайнерът Марк Джейкъбс отново не се е опитал да направи дрехи, вдъхновени от френските дами с добавено леко рок звучене, но пък за съжаление ефектът, който се е получил е на облекла напомнящи униформите на момичета от католически пансион.

Очаквай утре кои според нас са най-лошите колекции за 2009/10. Някои ще те изненадат.

More from View Sofia

More Fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.