Следва

We love: Карнавалната и адски СЕКСИ Риана

Да или Не? За петицията против Бриджит Макрон

Обществена организация във Франция се вдигна срещу новата Първа дама...

Други преди 6 години

Обществена организация във Франция се вдигна срещу новата Първа дама.

Вече с пълна сила срещу Бриджит Макрон върви петиция, която е събрала цели 170 000 подписа. Причината - специален статус, който може да се бъде даден на съпругата на Еманюел Макрон.

Ако Народното събрание на Франция приеме законопроект на страната, то Бриджит ще бъде одобрена за "съпруга на президента", което ще й даде шанса да получава заплата от държавната хазна за "работата си на Първа дама".

Явно доста от френските граждани са крайно недоволни от случващото се, още повече имайки предвид, че по време на предизборната си кампания Маркон обеща, че съпругата му ще участва само в социални дейности и то безплатно.

Сега се оказва, че Бриджит вече има двама асистенти и двама служители по сигурността, за които отиват допълнителни разходи от хазната, а и по всичко личи, че съвсем скоро Първата дама ще бъде "възнаградена" с още предимства.

Петицията срещу госпожа Макрон идва точно в епицентъра на икономическата криза и на факта, че Първото френско семейство си позволява различни луксове за сметка на държавната хазна.

"Няма причина съпругата на Макрон да може да получава публични средства, а той да планира да намали финансовата подкрепа за студенти", гласи част от официалното изявление, подкрепящо петицията.

Любопитното е, че през последния месец цели 10% гласували за Еманюел Макрон вече са загубили доверие в лидера на страната. По-рано той бе подкрепен от 64%, а сега - от 54%.

Вие какво мислите? Бихте ли подписали петицията срещу заплатата на Бриджит Макрон или не? Отговорите в анкетата долу>>>

Анкета

Бихте ли подписали петицията срещу заплатата на Бриджит Макрон или не?

More Други