Следва

Как ги носим

Еволюция на вечността - Райето на Жан Пол Готие

Жан Пол Готие е един от най-смелите дизайнери, който вече работи над 30 години, създава по няколко колекции на година и облича едни от най-големите звезди в света....

All fashion преди 14 години

Жан Пол Готие е един от най-смелите дизайнери, който вече работи над 30 години, създава по няколко колекции на година и облича едни от най-големите звезди в света.

Лошото момче на модата работи за няколко именити френски дизайнери, а през 1976 година представя първата си колекция. Готие бързо придобива популярност благодарение на безкрайния си талант и склонността си към риск. Още с първите си колекции представя интересни и атрактивни облекла като името му бързо се превръща в скандално. Все пак той е човекът, който облича жените в мъжки костюми и смокинги, а мъжете му носят поли и рокли, дънкови корсети и високи токове.



Готие е известен с няколко неща като точно две  са емблематични за работата му. Едното от тях е сутиена с триъгълна форма, с който Мадона излизаше по време на концертите на едно от турнетата си, а другото нещо, което се е превърнало в запазена марка на френския дизайнер, е моряшкото райе.

Френският дизайнер винаги работи не толкова според концепция, колкото разчита на вдъхновения, което си личи. Една от първите му колекции е вдъхновена от моряците и униформите им, на които Жан Пол се е възхищавал като малък. Интересното е, че тази колекция се разпродава доста бързо, а и освен че влияе добре на икономиката, Готие е влюбен в този десен на френски моряшки райета и винаги намира удобен начин да ги използва в колекциите си.



Всъщност, тази година се навършиха и 30 години от използването на моряшкото райе в модата като десен, благодарение на Готие. Френският дизайнер е първият, който си позволява да експериментира с най-различни костюми, култури и десени, като най-известният десен са именно тези райета, които присъстват почти във всяка колекция на дизайнера.


Каквото и да си говорим обаче, сигурни сме, че моряшкото райе ще присъства много дълги години както в дизайнерски колекции, така и в гардеробите ни, благодарение на уникалния талант на един дизайнер.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.