Следва

It shopping list: Polka dot Fever!

Стил урок на седмицата: Код ЖЪЛТО!

Един поглед към дизайнерските дефилета за настоящия пролетно-летен сезон...

All fashion преди 6 години

Един поглед към дизайнерските дефилета за настоящия пролетно-летен сезон е напълно достатъчен, за да се убедим в надмощието на яркия жълт тон сред тенденциите, здраво обхванали ни сега.

Наред с розовото и червеното, жълтото преобладава при дизайнери като Emilio Pucci, Chloe, Rosie Assoulin, Dries Van Noten, Creatures of Comfort, Preen by Thornton Bregazzi, Jason Wu, Thakoon, 3.1 Phillip Lim, както и Tibi, но и още много други.


Emilio Pucci


Chloe


Tibi


Jason Wu


Dries Van Noten

Безспорно пипкав цвят, който рядко се нарежда сред палитрата от леснодостъпни решения, но пък и стои в основата на не една или две забележителни стрийт визии. Взимайки пример от дефилетата, жълтото се оказва повече от страхотна идея за стайлинг експерименти през настоящия сезон. А ето и ги и основните насоки:

Само детайл
Прокарването на елемент или два в жълто в иначе обраната визия е едно добро начало при експерименти с този силен цвят. Чанта, шал, тишърт или очила са само част от безбройните варианти, с чиято помощ може да се случи това преминаване извън зоната ни на комфорта.









На плажа
Разбира се, плажът в никакъв случай не е за подценяване що се отнася до стилови експерименти. И говорейки си за тенденции, жълтият бански звучи като повече от страхотна идея - от 50-тарско лимонено, до болезнено ярък неон във всякакви разни и разнообразни силуети.










От глава до пети
Предизвикателството тук се състои в това цялостната визия да бъде адекватна за прилагане в ежедневието. Играта с текстури, както и комбинирането на драматични силуети с кежуъл елементи, са водещите елементи при построяването на all yellow визията.













 

More All fashion