Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 14 до 20 август

„Довереникът на кралицата“ разказва удивителната история на едно необикновено приятелство

„Довереникът на кралицата“ разказва удивителната история на едно необикновено приятелство

Events преди 6 години

С „Довереникът на кралицата“ тази есен родните зрители ще се пренесат в английския Кралски двор на Великобритания от края на XIX в. и ще станат свидетели на удивителната действителна история на приятелството между кралица Виктория (носителката на „Оскар“ Джуди Денч) и нейния млад индийски слуга Абдул Карим (Али Фазал).

Когато Абдул Карим пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай Златния юбилей на кралицата, той изненадващо се превръща в любимец на Нейно величество. Докато кралицата поставя на изпитание нормите и протокола на една институция, която самата тя обитава от десетки години, двамата заформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца се опитват всячески да саботират. Докато приятелството им се задълбочава, кралицата започва да вижда един различен свят, а благодарение на новата гледна точка, тя започва да си връща човечността.

Адаптация по книгата на Шрабани Басу, „Довереникът на кралицата“ е режисиран от номинирания за две награди „Оскар“ ветеран Стивън Фрийърс (Измамниците, Кралицата), по сценарий на Лий Хол (Били Елиът). В ролите, освен Джуди Денч и Али Фазал, влизат още: Майкъл Гамбън, Еди Изард, Саймън Калоу, Адел Актар, Рут Маккейб, Тим Пигот-Смит, Джулиан Уодъм, Оливия Уилямс, Фенела Уулгар.

„Довереникът на кралицата“ идва в кината на 29 септември 2017 г.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.