Следва

Ето и кои са 5-те печеливши двойки в романтичната ни игра с AVON

Черен списък: 8 продукти, които нямат място в хладилника

Във всеки дом има традиции и предпочитания при съхраняването на хранителните продукти...

Health преди 6 години

Във всеки дом има традиции и предпочитания при съхраняването на хранителните продукти. Някои държат хляба в специална кутия, други - в хладилника, при някои картофите са в мазето, при други под мивката ... Но има няколко прости правила, които ще ни помогнат да "удължим живота” на продуктите с помощта само на един прост трик: да не ги съхраняваме в хладилника.

Домати
Всичко е много просто: доматите, които се съхраняват в хладилник губят своята миризма. Причината е в това, че ниската температура забавя процеса на зреене, а именно узряването дава на доматите характерния аромат. Освен това, под влияние на температурата се променя структурата на плода, те стават пръхкави. Доматите се запазват най-добре отвън на стайна температура.

Босилек
В хладилника босилека по-бързо повяхва, освен това абсорбира миризми от други продукти. Най-добре е да се съхранява извън хладилника, на стайна температура, както цветята: да поставим клончетата в съд с вода.

Картофи
Картофи, които се съхраняват на студено, стават сладки на вкус – тъй като нишестето се преобразува в захар по-бързо, отколкото при обичайните условия. Най-добре е да съхраняваме картофите на тъмно и хладно, но не студено място. Добре е, ако стоят в кашон или хартиен плик, защото найлоновите торбички не пропускат въздух и създават благоприятни условия за гниене.

Лук
Ако съхраняваме лука в хладилника, той бързо ще омекне и мухляса. Запазва се на хладно и сухо място, за предпочитане по-далече от картофите: заедно те се развалят по-бързо. В хладилника може да се съхранява единственото зеления лук.

Авокадо
Ако сложим нашето авокадо в хладилника, то бързо ще изгние. Но има едно изключение: ако сме си купили вече омекнал плод, той може да се остави в хладилника, но не за дълго.

Чесън
В хладилника чесънът започва да дава кълнове, става мек и в крайна сметка мухлясва. Може да го оставим на тъмно, хладно място.

Зехтин
Схемата е същата: тъмно хладно място, но не в студен хладилник. Там зехтинът бързо се сгъстява и в крайна сметка може дори да придобие кремообразна консистенция.

Мед
Няма причина да се държи мед в хладилника - той може да се съхранява при стайна температура буквално вечно (в добре затворен буркан, разбира се). В хладилника медът кристализира.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.