Следва

Ники и Иън станаха родители за първи път

В детайли за... любовта - част 3: Какво искат мъжете и какво очакват жените?

Мъжете винаги ще искат секс и в това няма лошо...

Други преди 6 години

„Мъжете винаги ще искат секс и в това няма лошо. Отговорността на жената е да каже по подходящ начин „Не, имам нужда от повече време“. Ако мъжът не уважи тази нужда, значи той не е подходящият за нея...

Има ли идеално време сексът да стане част от една връзка и какви са най-честите грешки, които допускат мъжете и жените в търсенето на партньор? Отговорите дава Ева Кулева, лайф коуч и мачмейкър. Тя е гостът ни в „В детайли за…“, а темата е любовта. В първата част обсъждахме онлайн трепетите ТУК, а във втората причините защо сме необвързани ТУК!


„За коучинг ме търсят повече жени, за мачмйкинг ме търсят повече мъже”, започва Ева. „Общо взето има два типа хора - едните не могат да кажат „Не“. Дали заради ниско самочувствие, дали заради липса на модел. Те са готови да започнат връзка с всеки, който поиска връзка с тях. С тях работим за повишаване на собствената им оценка. Не трябва да започваме връзка с всеки втори, трябва да подбираме, защото в противен случай ни очакват разочарование и болки и в бъдеще се затваряме в себе си от страх, че този сценарий ще се повтори. Трябва да избираме внимателно хората, с които се обвързваме, особено за интимни отношения. Това уча жените - да не избързват със секса, защото това е най-често срещаната грешка. Затова няма да се уморя да повтарям „Не си лягайте на първа, втора, трета, пета среща, ако търсите дългосрочна връзка“. Не го разбират или не могат да го преодолеят. Някои вече са зависими от секса”, обяснява Ева.

„При мъжете проблемът е, че повече са неуверени. Те не знаят как да подходят към жената, как да я ухажват, как да флиртуват. Милите, толкова се съмняват в себе си. „Тя няма да ме хареса, ще ме отхвърли. Тръгвайки с такава нагласа, резултатът е ясен. Ще се държиш като неудачник. Ще седиш и ще си мънкаш някакви глупости и разбира се, по този начин е ясно, че ще бъдеш отхвърлен. На такива хора им помагам да разберат защо са ценни и какво могат да дадат на една жена. Другата пречка при мъжете е, че някои избират само по външен вид. Както жените дават бързо секс, така мъжете са фокусирани главно върху външния вид и се чудят защо връзката не продължава напред. Само на сексуална основа няма как да се изгради и просъществува сериозна връзка.

Формула, с която да изчислим идеалното време за секс, естествено, няма. Специално при жената този момент настъпва, когато вече се чувства сигурна с един мъж. Усеща, че може да му се довери, че го познава. Това става след минимум един месец на активни срещи. Обикновено след два. На повечето хора това им се струва нечувано, но ги уверявам, че това е начинът. Мислим си, че познаваме човека само след няколко срещи. Дори да сме влюбени, особено ако сме влюбени, нямаме реална представа. Проектираме върху него своите очаквания. Трябва да мине време, за да видим дали това, което той говори, отговаря на действията му, дали е само някакво физическо привличане, или имаме привличане на интелектуално, духовно и емоционално ниво за хората, за които това е важно. Аз имам опит в дейтинга и въпреки това имам нужда от повече срещи, за да преценя къде партньорът е искрен, къде аз проектирам своите очаквания”, откровена е Ева.

Според нея можеш обективно да прецениш един човек, но ако преди това не си легнал с него. „Легнеш ли си, започват едни хормонални промени, биохимията в тялото ти се променя, което замъглява мозъка ти. Освен че ти вече си инвестирам много и емоционално, след като си правил секс, защото за всяка жена дори и да не си го признава, това е много голяма крачка. След нея жената съзнателно или не, не иска да вижда негативите на партньора. Тя се фокусира само върху позитивите. Сляпа е за всички червени флагчета и сигнали, които й показват, че това не е човекът за нея.

Мъжете винаги ще искат секс. Отговорността на жените е да откажат по подходящ начин. Ако мъжът остане, иска дългосрочна връзка, ако си тръгне значи иска просто секс. Това е най-лесният начин да разберем. Когато откажеш няколко пъти и той продължи да те търси, значи сериозно се интересува от теб. Ако избързат със секса, страдат и мъжете. След това се чувстват наранени, изоставени. Сексът не е физиологична нужда, как да го обясня това? Никой не е умрял от липсата на секс. Няма и да забравят как се прави. Това са толкова безумни страхове”, продължава Ева и се спира и на вечната тема за химията и любовта. „Разбира се, ако няма химия, няма как да се случат нещата, но химията и привличането може да се появят на по-късен етап. Излезте и дайте шанс, ако няма неща, с които не може да се примирите. Опитайте се да опознаете другия човек, а ние и това не знам как да правим. Много хората бъркат влюбването и химията с любовта. За мен любовта е нещо много по-дълбоко. Тя се случва и расте с времето. В началото, преди да познаваш някого, може да има само привличане. За да има любов, трябва да го познаваш, да можеш да му се довериш, да има общи преживявания, общи цели. Любовта идва с времето. Химията и привличането в началото дори пречат. А тази романтична представа, която сме получили от книгите и филмите, толкова много ни пречи в избора на партньор. Идеалният вариант е да срещнеш някой, който просто ти е интересен и това постепенно да прерасне в любов. Обикновено силното физическо привличане в началото е знак, че има силна травма. Партньорите се привличат със сянката си. И двамата имат неизлекувана рана, която ги тегли един към друг. Създава се зависимост.



Нормално е в началото да виждаме само плюсовете на един човек. След това като го видим реално, идеалът се стрива. Затова връзката се разпада, когато опознаем човека, а не искаме да излизаме от приказката. Решение обаче има. Иска се качествена комуникация между двамата. Човек трябва да каже, покаже и почувства това, от което има нужда. Няма еднакви хора и винаги ще има различия, които трябва да се научим да преодоляват по здравословен начин”, завършва Ева.

More Други