Следва

Петата Нощ на театрите с двойно издание през есента

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 14 до 20 август

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Книгата

 Впускаме се в танц с неутолимата фантазия на Алехандро Ходоровски -  „Танцът на реалността”.

"За читателя „Танцът на реалността“  е нестандартно уверение, че светът е мрежа от болка и радост, защото „във всяка постъпка доброто и злото танцуват като любовна двойка.” За самия Ходоровски тази книга е акт на изцеление.  Съкровената история на живота му е непрестанно усилие да стимулира въображението си и да разширява неговите граници, за да улови терапевтичния му трансформиращ потенциал. Ето защо „Танцът на реалността” не е традиционно животоописание, а метафора и символ на приключението живот, изпълнено с вечно дирене и стремеж да бъдат преодолени рамките на ума и тялото със силата на духа. "

Лятно кино

Този вторник ИКЕА и Блок Кино ще но представят Документално кино на открито. Ще бъдат преставени истински истории за хората около нас и местата където те живеят. Темите са смешно-тъжни по нашему, разказани искрено и тихо като на приятел, както само документалното кино може.

На 15 август в квартал Зона Б-5, в парк Възраждане (който така харесваме!) ще гледаме филма "Реки без мостове". Началният час е 20:45.
Входът в свободен!

Повече за събитието виж тук. 



Мястото

Платформата за фото книги ПУК! гостува на Hip Hip Library с избрани фотографски списания от своята колекция. До 22 август ще можете да разгледате различни броеве на американското списание Aperture, холандското Foam, френските The Eyes, Fisheye и 6 Mois, British Journal of Photography и бутиковото японско списание IMA.



Фестивалът

От 17 до 20 aвгуст 2017 Арт Фест Берковица отново стъпва на родна земя и разтърсва с тежката АРТилерия малкото балканско градче.
Над 30 артисти от Европа ще превърнат фестивалния ареал на местната обсерватория, зад областта Малинарката в оpen air галерия на всеобхватното модерно изкуство. Ще има графити наживо, концерти, изложби, виртуален тур, пърформанси, арт инсталации, уъркшопи, абсолютно необходимата чил територия и пътешествие в берковския балкан в последния ден на фестивала.
Всичко е напълно безплатно!



Партито

SUMMER IN THE CITY

Този чевтъртък, нашите приятели от Beach Bar ще ни зарадват с поредната доза музика на живо.
Под открито небе, в центъра на София, с коктейл в ръка, свежест и красиви звуци,  ЛЯТОТО ще е в града! Не пропускайте 17 август, четвъртък от 21:30 ч., очарователната Preyah и нейната ексклузивно създадена акустична програма!
Вход свободен!



Киното vol.2

"Кралицата на Испания"

Испания, 50-те години. Макарена Гранада (Пенелопе Крус) - великата "американска" звезда от испански произход - се връща в родината си, за да изиграе кралица Исабел Католическа.

Научавайки новината, Блас Фонтиверос (Антонио Ресинес) - който не се е връщал в Испания откакто заминал да режисира "Момичето на твоите мечти" в нацистка Германия преди 18 години - решава да се върне и да издири някои стари приятели и колеги. Пристигането му отключва поредица от събития, които ще застрашат снимките на суперпродукцията. Продължение на "Момичето на твоите мечти" (1998).

Събота - Дом на киното- 14:00 до 16:30 часа.



Йога СЪБИТИЕТО!

За втора поредна година у нас ще се проведе фестивалът, посветен на йога и музика - Удая Лайв. Събитието ще събере в България 50 от най-добрите йога учители и музиканти от цял свят. Тази година домакин на шест дневното изживяване ще е гр. Правец.

От 16 до 21 август 2017 г. в България ще се
срещнат 50 от най-добрите йога учители и
музиканти от цял свят

Повече за фестивала ти разказахме тук.


 

 


More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?