Следва

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

H&M Studio: AW17 LookBook

Влюбени сме! Безвъзвратно! Искаме ги всичките, наистина!...

All fashion преди 6 години

Влюбени сме! Безвъзвратно! Искаме ги всичките, наистина!

Точно един месец преди колекцията да стигне до избрани световни локации на марката, включително и в България, днес H&M разкрива пълната колекция H&M Studio AW17.

Женската половина на H&M STUDIO AW17 е вдъхновена от креативния заряд и неугасващата градска енергия на Ню Йорк. Колекцията комбинира дръзкия уличен стил и непреходната елегантност. Основна отправна са заемките от типично мъжкия гардероб и съчетаването им с женствени силуети, както и артистичните принтове с графити и пънк влиянието. Колекцията е отражение на нуждите на модерната жена и нейния гардероб – дръзки връхни дрехи, леки рокли,меки плетива, лесни за взаимокомбиниране горни и долни части, стилни аксесоари и изтънчени приглушени цветове. Това, което се отличава най-силно, е дръзкото миксиране на различни материи и графични елементи за създаване на безстрашни комбинации.

В мъжката половина пък алпинизмът играе важната роля на муза, фокусирйки се върху приключенското вълнение, грубата природа на спорта, както и нужните технични умения. Класическите връхни облекла, като бомър якето и палтото с реглан ръкав например, са преработени от нова гледна точка, плетивата са тежки и подходящи за сезона, а чисто функционалните детайли (интегрирани колани, гумирани копчета и стопери) контрастират на фона на
изчистени класически силуети.

“Създаването на сблъсък между традиционното мъжко облекло и атлетиката на алпинизма подчертава идеята за качество като нов акцент в модата. В този смисъл, присъства не само контрастът в материалите, но и специалното внимание, което се отделя на балансирането на нови, модерни силуети с класичесиките", казва Андреас Льовенстам, главен дизайнер мъжко облекло в H&M.

Цялата колекция H&M Studio AW17 в галерията горе>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.