Следва

Млади доброволци превръщат подлези в градско изкуство

Джазът – импровизация и класика на сцената на „Аполония“

Джазът – импровизация и класика на сцената на „Аполония“

Events преди 6 години

14 август 2017 г., София. Клуб Аполония със съдействието на Обединена българска банка ще приветства най-добрите български джаз изпълнители, почитани по цял свят. Джаз концертите ще се проведат от 27 август до 5 септември от 23:00 ч. на Сцена ОББ в Созопол.

Тазгодишната програма включва както класически джаз изпълнения, така и много ефектни импровизации, като български груув и джазирана класика. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти на закриващия концерт на 5 септември.



Първата джаз вечер на Аполония 2017 ще бъде с най-новата формация на емблематичния композитор и пианист Антони Дончев – Антони Дончев Трио. На следващата вечер Клуб Аполония/Сцена ОББ ще посрещне друга българска джаз формация – „Джазаница“. Талантливите музиканти създават термина български джаз груув, който се характеризира с отличителния неравноделен ритъм на българската народна музика, вплетен в класическия джаз.

На 29 август тромпетистът Михаил Йосифов ще представи най-новия си джаз проект MYXTET – комбо джаз формация, която изпълнява авторски композиции с виртуозна импровизация. Следващата джаз вечер ще бъде с JP3 – трима уникални професионалисти, които са в центъра на днешната джаз и поп музика в България. На 31 август премиерният концерт Jazz Surprise II ще смае публиката с импровизирани джаз версии на Бах, Моцарт, Рехманинов, Гершуин и др.



The Golden Project ще покажат стил и професионализъм на Сцена ОББ на 1 септември, а на 2 е премиерният концерт с участието на Александър и Константин Владигерови – внуците на Панчо Владигеров.
100% джаз с много енергия и суинг импровизации са новите парчета от Jazz Cats – най-новият проект на Христо Йоцов, чиято премиера ще бъде на 3 септември. Джазменът е поканил специално испанския саксофонист Анрау Гарофе – любимец на българската публика, който идва на „Аполония“ за втори път. 4 септември ще бъде вечер на американския джаз от началото на 20 век, от който черпят вдъхновение Лилия Илиева и талантливите музиканти от Минимум квартет.

„Нощ след тежък ден“ е закриващото джаз събитие, което ще се води от журналистката и актриса Искра Ангелова. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти, които ще излязат на Сцена ОББ през последната вечер на Фестивала.



Тазгодишното издание на „Аполония“ ще се проведе от 26 август до 5 септември в Созопол. Събитието се осъществява със специалното съдействие на ОББ, дългогодишен партньор na фестивала.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?