Следва

Street style вдъхновения: Седмицата на модата в Копенхаген

Стил урок на седмицата: Флоралната рокля

Наблюдаваме триумфалното завръщане на флоралната рокля още от миналата година насам...

All fashion преди 6 години

Наблюдаваме триумфалното завръщане на флоралната рокля още от миналата година насам, а сега с постепенното навлизане на дизайнерските колекции за предстоящия есенно-зимен сезон, величието на флоралните мотиви, особено в миди и макси силуети, се затвърждава повече от всякога.

Balenciaga Есен/Зима 2017-та


Chloe Есен/Зима 2017-та



Ganni Есен/Зима 2017-та

Един поглед към най-голямата модна енциклопедия - Улицата е достатъчен, за да се уверим в казаното. Десетки примери от различни краища по света чертаят основите на тази естетика с особена слава, но като цяло за водеща линия посочваме макси силуета и дързостта при съчетаване на дрехата с останалите аксесоари. И за да обобщим основното в малко текст и повече снимки, разглеждаме различните стайлинг интерпретации на флоралната рокля така:

С неутрални аксесоари
Под неутрални аксесоари визираме, разбира се, обувките. Без да се налага да навлизаме в подробности, ясно е защо те са от жизнено важно значение при построяване на визия, състояща се от водещ елемент - миди/макси роклята. Сиви, черни, нюд или пък друг деликатно кореспондиращ на роклята цвят е достатъчен ориентир за първи стъпки в експериментирането с тази дреха. Що се отнася до силуета на обувката, ние категорично предпочитаме открития глезен и високия ток, но пък равните подметки и дори кецовете, също биват възприемани добре.













 

В контраст
Още по-интересният и fashion-forward маниер на съчетаване се крие в контраста, обособен още като ярък цвят. Този нюанс може да бъде директно взет от палитрата на самата рокля, достатъчно е да е ярък, а може и да бъде напълно различен - бялото е особено добро решение, най-вече под формата на боти с ток. Неоспоримо най-интересният стайлинг обаче е този при съчетаването на два флорални принта заедно, точно както примерите ни днес от Balenciaga.











More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.