Следва

Street style вдъхновения: Седмицата на модата в Копенхаген

Стил урок на седмицата: Флоралната рокля

Наблюдаваме триумфалното завръщане на флоралната рокля още от миналата година насам...

All fashion преди 6 години

Наблюдаваме триумфалното завръщане на флоралната рокля още от миналата година насам, а сега с постепенното навлизане на дизайнерските колекции за предстоящия есенно-зимен сезон, величието на флоралните мотиви, особено в миди и макси силуети, се затвърждава повече от всякога.

Balenciaga Есен/Зима 2017-та


Chloe Есен/Зима 2017-та



Ganni Есен/Зима 2017-та

Един поглед към най-голямата модна енциклопедия - Улицата е достатъчен, за да се уверим в казаното. Десетки примери от различни краища по света чертаят основите на тази естетика с особена слава, но като цяло за водеща линия посочваме макси силуета и дързостта при съчетаване на дрехата с останалите аксесоари. И за да обобщим основното в малко текст и повече снимки, разглеждаме различните стайлинг интерпретации на флоралната рокля така:

С неутрални аксесоари
Под неутрални аксесоари визираме, разбира се, обувките. Без да се налага да навлизаме в подробности, ясно е защо те са от жизнено важно значение при построяване на визия, състояща се от водещ елемент - миди/макси роклята. Сиви, черни, нюд или пък друг деликатно кореспондиращ на роклята цвят е достатъчен ориентир за първи стъпки в експериментирането с тази дреха. Що се отнася до силуета на обувката, ние категорично предпочитаме открития глезен и високия ток, но пък равните подметки и дори кецовете, също биват възприемани добре.













 

В контраст
Още по-интересният и fashion-forward маниер на съчетаване се крие в контраста, обособен още като ярък цвят. Този нюанс може да бъде директно взет от палитрата на самата рокля, достатъчно е да е ярък, а може и да бъде напълно различен - бялото е особено добро решение, най-вече под формата на боти с ток. Неоспоримо най-интересният стайлинг обаче е този при съчетаването на два флорални принта заедно, точно както примерите ни днес от Balenciaga.











More All fashion