Тенденциите Есен/Зима`17 според Vogue и какво мислим ние: Dazzle

По принцип всеки сезон, всяка година, се "кръстим" на модните предложения от модната библия Vogue...

По принцип всеки сезон, всяка година, се "кръстим" на модните предложения от модната библия Vogue - кой позитивно, кой негативно, всеки от нас си знае.

Така е и с разбора на тенденциите, за което колегите не са виновни, но равносметката е... все по-скучни и по-скучни стават нещата. Нищо ново под слънцето, като не знаем дали риторично се връщаме в модата на 20-ти век или просто креативната имагинация целокупно е слаба (за модните къщи говорим).

От друга страна, скъпите реклами на модните брандове за промоция на "новите" им колекции,  вече проверено, перфектно си вършат работата. "Работа", която ни предлага тенденции, начин, отношение, настроение и естетична визия за "красиво".

Красотата е в детайлите, а ние като емоционални същества винаги ги намираме и подбираме. Модното списание Vogue разделя есенно-зимната тенденция в осем посоки. Ще дадем критика, мисъл и похвала за свършената им работа.

Тенденция Първа: DAZZLE
Тук световно известното издание набляга на блестящи паети, "драматичност" (май отавна не са виждали драма), мощ, вечерни рокли, много скъпоценни камъни и дизайни с дискутабилна кройка.

Цитираме: "След 18 часа съблечете дънките и облечете паетите!", Vogue.

Saint Lаurent (на снимката горе)
Искрено, може би, вярваме, че на част от модната публика биха й се харесали избрани елементи от тази колекция на Laurent. Mалко вдъхновени от колегите им Victor and Rolf, само в по-минимализиран вариант. Естествено, че няма нищо лошо в това, хора сме, взаимно се инспирираме и усъвършенстваме. Пропорционалното им съотношение кройка-тяло-дреха, е... не можем да довършим. Странно движение на самата дреха, разбираме да е по-обемно или скулптурално, но в този случай има нещо сбъркано.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.